Koronavírus Zalában

2020.05.06. 15:00

A veszélyhelyzetben is zajlik Zalaszentgróton a zeneiskolai oktatás

A Deák Ferenc ÁGM Erkel Ferenc Zeneiskolájában a rendkívüli körülményekhez alkalmazkodva folyik az oktatás.

Szalay Csaba

Fotó: Zeneiskola

A tagintézmény vezetője, Bodnár Sándor elmondta, hogy a hangszeres képzésben két szereplő, tanár és növendék között van élő kapcsolat a világhálón keresztül, ez így jól működik. A szolfézs oktatásánál azonban ez nem kivitelezhető, hiszen csoportos képzésről van szó. A tanulók így feladatlapot kapnak tanáruktól, és azzal dolgoznak.

Fotó: Zeneiskola

Az idei tanévre tervezett programokkal kapcsolatban Bodnár Sándor elmondta: szerencsés helyzetben vannak abból a szempontból, hogy a nagyobb rendezvények – a fafúvós-találkozó, a farsangi hangverseny és más koncertek – már a járvány kitörése előtt lezajlottak.

Most már csak az egyébként szokásos növendékhangversenyek szerepelnének a programban, ezek sajnos elmaradnak. A tanévzáró hangverseny megtartása még kérdéses.

– Ha addig nem jön más minisztériumi utasítás, akkor megajánlott jegyeket kapnak a növendékek – mondta Bodnár Sándor a záróvizsgákkal kapcsolatban.

– Minden hónapban kapnak érdemjegyet a tanulók szaktárgyból és szorgalomból, azok alapján jön ki az év végi osztályzat – fejezte be rövid tájékoztatóját a tagintézmény-vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában