Koronavírus Zalában

2020.04.30. 07:00

Zala a harmadik legfertőzöttebb megye Magyarországon – Mutatjuk, mi történt szerdán

Az elmúlt heteket a koronavírus, és az annak megelőzésére tett intézkedések alakítják. A szerdai nap ehhez kapcsolódó zalai híreit mutatjuk egyben.

zaol.hu

A védőfelszerelést Rumbach Szabolcs és dr. Kvarda Attila (jobbról, hátul) vette át Fotó: a szerző

Emelkedett az igazolt koronavírusos esetek száma Zalában

Tovább folytatódott a hét folyamán tapasztalható emelkedés, 89-ről 98-ra nőtt a regisztrált megbetegedések száma megyénkben. A legfrissebb adatok szerint ez a szám tovább emelkedett: csütörtökre 103 beteget tartottak nyilván

Védőfelszereléseket hoztak a keszthelyi és a zalaegerszegi kórházba

Kedden újabb védőeszközök érkeztek Keszthely kórházába, és a megyei Szent Rafael Kórházba is. Az ellátás folyamatos és zökkenőmentes, a szükséges felszerelésekből minden intézményben elégséges mennyiség áll rendelkezésre. Részletesebben az alábbi linken olvashat róla!

A védőfelszerelést Rumbach Szabolcs és dr. Kvarda Attila (jobbról, hátul) vette át Fotó: Péter B. Árpád

 

Mutatjuk mely időpontban érdeklődhet a koronavírusos betegek állapotáról a zalaegerszegi kórházban

Kéri a kórház a hozzátartozókat és az intézményvezetőket, hogy az I-es Belgyógyászati és Infektológiai Osztály betegei – köztük a koronavírussal vagy koronavírus gyanújával kezelt páciensek – állapota iránt kizárólag 13 és 16 óra között érdeklődjenek telefonon. Szerdai cikkünkben mutatjuk azt is, hogy milyen telefonszámon érdeklődjenek!

Információk az idei érettségi vizsgákról a Nagykanizsai Tankerületi Központtól

Az új koronavírus miatt az idei érettségi vizsgákat – a személyes kontaktusok minimalizálása érdekében – szinte kizárólag írásbeli formában tartják meg május 4-21. között. A tanulók és a pedagógusok egészségének védelme érdekében hozott intézkedésekről tájékoztatást kért Balogh László polgármester Magyar Ferenctől, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatójától és Bene Csabától, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárjától. Kattintson IDE a cikkért!

Fotó: Balogh László / Facebook

Kétezer maszkot kapott a tankerület a szakképző centrumtól

Kétezer szájmaszkot kapott kedden a Zalaegerszegi Szakképző Centrumtól (ZSzC) a Zalaegerszegi Tankerület, az adomány a közelgő érettségi vizsgák biztonságos lebonyolításához járul hozzá. Ebből 2000 darabot adott át tegnap Szabó Károly, a ZSzC kancellárja Kajári Attilának, a Zalaegerszegi Tankerület igazgatójának a tankerületi központ udvarán. A teljes cikk ezen a linken olvasható.

Léránt Viktória, a ZSzC stratégiai igazgatója, felnőttképzési vezetője, Szabó Károly, a ZSzC kancellárja, Kajári Attila tankerületi igazgató és Molnár Katalin, a tankerület gazdasági igazgatóhelyettese
Fotó: Katona Tibor

Új busz szolgálja a vindornyafoki közösséget

Új falugondnoki kisbusszal gazdagodott a település a Magyar Falu Program (MFP) jóvoltából. A jármű a már elavult, 15 éves puttonyos személyautót váltja. A kilencszemélyes Ford kisbuszt 12,5 millió forintért vásárolta az önkormányzat. Olvasson róla bővebben ITT!

Kézfogás az új módi szerint. Az átadón Manninger Jenő (balról) és Hág Attila a kisbusszal
Fotó: ZH

 

A veszélyhelyzet 49. napján Nagykanizsa több pontján is folynak a munkálatok

A koronavírus-járvány a gazdaság számos területén megállította az életet, ám az építkezéssel járó beruházások jelentős része tovább zajlik. A veszélyhelyzet 49. napján Nagykanizsa több pontján is folyik a munka:

– épül a Kanizsa Aréna,

– a Zöld Város – Zöld Nagykanizsa projekt részeként fokozatosan újul meg az Eötvös tér,

és megkezdődött a város gazdasági lehetőségeinek bővítését szolgáló ipari park kialakítása.

ITT olvasható a polgármester közleménye.

Fotó: Takács Andor / Facebook

Várja az újranyitást a Szent Gróth Termálfürdő

Amint országosan engedélyezik a fürdők nyitását, a Szent Gróth Termálfürdő fogadja a vendégeket – adta hírül közösségi oldalán Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere. Részletesebben az alábbi linken olvashat róla.

Fotó: Facebook/Szent Gróth Termálfürdő

 

Bevásárolnak, patikába mennek az időseknek Zalaszentgróton

Március közepe óta működik Zalaszentgróton a Tegyünk egymásért Facebook-csoport. A célja segíteni azoknak az idős embereknek, akik nem gondozottjai a szociális ellátórendszernek, ugyanakkor betartják a karantén előírásait. Nem szeretnének boltba, gyógyszertárba menni, ahol a vírust esetleg elkaphatják. Részletesebb írást ezen a linken található róla.

Ságiné Szabó Beáta
Fotó: Szalay Csaba

Nem állt meg az élet a nagykanizsai nevelési intézményekben

A koronavírus-járvány miatt még március közepén rendkívüli szünetet rendelt el a nagykanizsai polgármester az önkormányzat fenntartásában működő óvodákban. A nevelési intézményekben azonban nem állt meg az élet, a szakemberek szülői igényekhez igazodva ügyeleti rendszerben biztosítják a gyerekek felügyeletét. A Nagykanizsa Központi Óvodában nap mint nap mintegy 40 óvodást látnak el. IDE kattintva olvasható a polgármester részletes tájékoztatója.

Fotó: Balogh László / Facebook

Rézfúvósok meglepetéskoncertje Nagykanizsán

Hétfőn kora este meglepetéskoncertet adtak a Filharmónia Magyarország rézfúvós együttesének tagjai a keleti városrészben. A járványhelyzet miatt az ország legjelentősebb klasszikus zenei koncertszervezője rendhagyó módon hozza közel az emberekhez a zenei élményt. Mutatjuk, hol várható Nagykanizsán hasonló minikoncert, kattintson IDE érte!

Fotó: Szakony Attila

Koncertek új időpontban az egervári várkastélyban

A koronavírus-járvány miatt két olyan nagyszabásúnak ígérkező tavaszi rockzenei koncertet is át kellett ütemezni, amelyek helyszínéül az egervári várkastélyt álmodták meg a szervezők. A tervezett időpontokat ITT találja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában