Vigh László megtekintette a munkálatokat

2020.04.30. 07:00

Térburkolatú járda készül pályázati támogatással Zalalövőn

Egy már megújult szakasz folytatásaként készül a térburkolatú járda a Kossuth úton. A munkálatokat szerda délután a térség országgyűlési képviselője, Vigh László is megtekintette.

Gyuricza Ferenc

Vigh László (hátul középen) és Gyarmati Antal a helyszínbejáráson. A képen a kivitelezéssel megbízott Pataki Zoltán vállalkozó (balra), illetve munkatársai, Szopkó József és Szilágyi György látható még

Fotó: Gyuricza Ferenc

A helyszínbejáráson Gyarmati Antal polgármesterrel közösen vettek részt, s a fejlesztésről is együtt tartottak tájékoztatót. Ennek során Gyarmati Antal elmondta: a József Attila és a Városvég utca közötti, már nagyon rossz állapotban lévő járdaszakasz felújítására a Magyar Falu Programhoz nyújtottak be sikeres pályázatot. Az önkormányzat a mintegy 6,7 millió forint értékű fejlesztés anyagköltségét igényelte meg a pályázat keretéből, így az elnyert közel ötmillió forintból 4,6 milliót fordíthatnak erre a célra. A fennmaradó összeget – amely a munkadíjat teszi ki – saját bevételeiből finanszírozza a város. Vigh László mindezt azzal egészítette ki, hogy a Magyar Falu Program többek között azért is rendkívül sikeres kezdeményezés, mert azt a legkisebb lélekszámú falvaktól egészen az ötezer fős településekig valamennyi önkormányzat igénybe tudja venni, illetve egy új lehetőséget is biztosít a pályázati alapok eléréséhez. Mindemellett rugalmas is, hiszen az önkormányzatok számára több lehetőséget kínál a fejlesztési programjaik megvalósítására.

Vigh László (hátul középen) és Gyarmati Antal a helyszínbejáráson. A képen a kivitelezéssel megbízott Pataki Zoltán vállalkozó (balra), illetve munkatársai, Szopkó József és Szilágyi György látható még
Fotó: Gyuricza Ferenc

A Magyar Falu Programot négy évre hirdették meg, ezért a következő évben Zalalövő önkormányzata akár folytathatja általa a járdafelújítást, amelyre Gyarmati Antal szerint igencsak nagy szükség lenne a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában