Hangsúlyosabb lenne az élelmiszer

2020.04.08. 14:00

Számítanak a mecénásokra a nagykanizsai roma szervezetek

Tartós élelmiszercsomagokat indítottak útnak roma szervezetek kedden a rászorulók részére a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat közösségi házából.

Horváth-Balogh Attila

Orsós Vendel, Teleki László, Nagy József György és Szolnok Ferenc az élelmiszercsomagokkal

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Házban 160 csomag kiszállítását kezdték meg a városi roma szervezetek képviselői: Teleki László (Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat, Anosztru Egyesület), Nagy József György (Dunántúli Roma Vezetők Szövetsége), Szolnok Ferenc (Zala Megyei Cigány Civil Szervezet) és Orsós Vendel (Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület).

Orsós Vendel, Teleki László, Nagy József György és Szolnok Ferenc az élelmiszercsomagokkal
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat igényelt élelmiszert a baptista szeretetszolgálattól, sikerrel – bocsátotta előre Teleki László, a nemzetiségi önkormányzat elnöke. – Ennek köszönhetően 110 darab 13 és fél kilogrammos tartós élelmiszercsomagot, benne lisztet, kristálycukrot, étolajat, búzadarát, száraztésztákat, konzerveket, teát, kekszet, babapiskótát tudtunk juttatni a rászorulóknak a városban. Ötven csomagot pedig Galambokra küldtünk el az ottani szegény sorsú embereknek.

Teleki László emlékeztetett arra: az elmúlt időszakban a városi önkormányzat támogatásának köszönhetően két alkalommal tudtak kiszállítani 110-110 darab higiéniai csomagot azoknak, akiknek ilyesmire sem nagyon telik. A jövőről szólva elmondta: sajnos a koronavírus miatt kialakult helyzetben sokan veszítették el munkahelyüket, és nehezen tudják előteremteni a maguknak és családjuknak szükséges táplálékot is. Ezért a roma szervezetek alkotta összefogás az elkövetkezendőkben arra koncentrál majd, hogy a bajba jutott embereket inkább élelmiszerrel segítse, szándékuk szerint meghatározott időközönként. Ehhez azonban olyan támogatókra, segítőkre, mecénásokra van szükségük, mint akik évek óta mellettük állnak az „Egy tál meleg étel” elnevezésű karácsonyi karitatív akcióban is. Ennek megfelelően a szerveződések fontos feladata lesz az ő felkutatásuk – de aki a jó ügy mögé állna, bármikor jelentkezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában