Koronavírus Zalában

2020.04.29. 07:00

Szigorodó intézkedések Zalaegerszegen, megszorítások a Tungsramnál – mutatjuk, mi történt kedden Zalában

Az elmúlt heteket a koronavírus, és az annak megelőzésére tett intézkedések alakítják. A keddi nap ehhez kapcsolódó zalai híreit mutatjuk egyben.

zaol.hu

Fotó: Balogh Lászó / Facebook

Ismét emelkedett az igazolt fertőzöttek száma

Sajnos tovább emelkedett az igazolt COVID-fertőzöttek száma a megyénkben: a koronavirus.gov.hu-n hétfőn közölt adatok szerint 65-en betegedtek meg idáig Zalában. Ezen a linken adunk hírt róla. A térkép kedden reggel frissült, melyből kiderült, 89 fertőzöttet regisztráltak! Sajnos szerdára tovább nőtt a szám: immár 98 beteg van megyénkben.

 

Szigorúbb intézkedések várhatóak Zalaegerszegen május 1-től

Más városokhoz hasonlóan Zalaegerszegen is szigorúbb lépésekre kényszerül a május 1-én kezdődő hosszú hétvégétől kezdve. A közösségi gyülekezési célú helyszíneken, buszvárókban, sorban állásra kijelölt helyeken kötelező lesz a védőmaszk, vagy más, az orr és a száj eltakarására alkalmas textil viselete. Különösen fontos ez ott, ahol viszonylag kis helyen tartózkodik sok ember. A további intézkedésekért kattintson IDE!

Baracskai József: Zalaszentgróton egy koronavírusos személyt tartanak nyilván

Jelen pillanatban egy Covid-19 vírussal fertőzött személyről van tudomás a városunkban. A zalaszentgróti hölgy is a pózvai otthonban dolgozik. A családjával járványügyi elkülönítés alatt állnak otthonukban, melyet a helyi rendőrörs munkatársai folyamatosan ellenőriznek. Részletesebben az alábbi linken olvashat róla.

Tungsram: elbocsátások nem lesznek, megszorítások viszont igen

A Tungsram munkahelyvédő akciótervet jelentett be a dolgozóknak: Magyarországon a szellemi dolgozóknál májusra, júniusra és júliusra 20 százalékkal rövidebb munkaidőt vezetnek be, esetükben elmarad az áprilistól megállapított béremelés, a menedzsment fizetését 25 százalékkal csökkentik és ebben az évben már nem lesz cafeteria-juttatás sem. Bővebb információkat a keddi cikkünkben talál róla.

Kisteherautót kapott a veszélyhelyzet idejére a nagykanizsai önkormányzat

Kedden élelőtt átvette a nagykanizsai polgármesrer annak a Volkswagen Caddynek a kulcsát, amelyet Istiván Tamás, az Istiván Autó Kft. ügyvezető igazgatója bocsátott az önkormányzat rendelkezésére a veszélyhelyzet idejére. Kattintson IDE a cikkért!

Fotó: Balogh Lászó / Facebook

Így alakul a költségvetés helyzete a vészhelyzet idején Nagykanizsán

A kanizsai vállalkozók segítése érdekében az első jelentős segítségnyújtás az önkormányzat részéről az volt, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek, irodák és üzletek bérleti díját jelentős mértékben, 70%-kal csökkentettük. Az intézkedésnek köszönhetően azok a vállalkozások kaptak könnyítést április 1-től, akik valamilyen módon érintettek a veszélyhelyzet idején alkalmazott nyitvatartási korlátozásokban. Ez az intézkedés havi szinten megközelítőleg 6 millió forintos támogatást jelent a kanizsai vállalkozások számára. ITT olvasható a teljes írás.

Hajózási szezon helyett vészforgatókönyvvel tervez a Bahart

Rendkívül nehéz helyzetbe került a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) a járványügyi helyzet miatt, közölte a társaság. A hajózási szezon minden évben húsvétkor kezdődik, ami most a járvány miatt elmaradt. Rendkívül súlyos gazdasági veszteségekkel kell szembenéznie 2020-ban. Olvasson róla bővebben ITT!

Ingyenes tanácsok tizenhárom zalai ügyvédtől

Zalában is önkéntes akciót indítottak a megye ügyvédei: ingyenes jogi tanácsokkal segítenek. A jogsegélyben részt vevő ügyvédek nevét, telefonos és időbeli elérhetőségét, valamint szakterületét tartalmazó listát a Zala Megyei Ügyvédi Kamara honlapján lehet megtalálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában