Koronavírus Zalában

2020.04.19. 08:30

Negyven főre emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Zala megyében

Összeállításunkban megmutatjuk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legfontosabb Zala megyét érintő híreket, információkat.

zaol.hu

Fotó: pixabay.com

40 fő koronavírus-fertőzött megyénkben

A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint 37-ről 40 főre emelkedett a fertőzöttek száma Zala megyében.

A szomszédos Vas megyében eddig 14, Somogyban 23, Veszprém megyében pedig 41 fertőzést igazoltak. Az országban összesen 1916 ember betegedett meg.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Elkezdődött a szűrés az új koronavírusra Zalaegerszegen

Az önkormányzat az Integrity Magánklinikával együttműködve vállalta a dolgozók és az ellátottak, összesen 650 személy tesztelést. A folyatás ITT érhető el.

A zalaegerszegi kórházban kötelező a maszk

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház területén, így a hozzá tartozó rendelőintézetben is kötelező a szájmaszk viselése. Bővebb információért kattints IDE.

Kevesebben vannak karanténban Zalaszentgróton

Csökkent a járványügyi megfigyelés alatt állók száma, és az önkormányzatnak továbbra sincs tudomása Covid-19 vírussal fertőzött zalaszentgróti lakosról. Baracskai József beszámolója ITT érhető el.

Idén másként alakul az óvodai és bölcsődei felvétel Hévízen

A megszokottól eltérően alakul a városban az óvodai és a bölcsődei felvétel rendje a járványhelyzet miatt. A részletekről ITT tájékozódhatsz.

A veszélyhelyzet kihirdetése óta a korábbinál is több feladat hárul a falugondnokokra

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt újra kellett szervezniük napi rutinjukat a falugondnoki szolgálatoknak. Egyes korábban végzett feladatok elmaradtak, helyette új kihívásoknak kell megfelelniük. S, hogy mik ezek a kihívások? A cikkből kiderül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában