Összefogás jegyében

2020.04.02. 11:51

Kitartást és egészséget kíván Balaicz Zoltán Zalaegerszeg valamennyi testvérvárosának

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere közösségi oldalán szerdán bejegyzést tett közzé, melyben szolidaritását fejezi ki a város testvérvárosaival:

zaol.hu

Fotó: Balaicz Zoltán/Facebook

Zalaegerszegnek összesen 17 testvérvárosa van, melyekkel kiváló kapcsolatot ápolunk a mindennapokban (iskolák, civil szervezetek, magánszemélyek, stb.), hivatalos delegációik pedig minden évben ellátogatnak a fesztiváljainkra. Így volt ez utoljára 2019. szeptemberében, a Vadpörkölt és Bor Fesztiválon is, de azóta nem találkozhattunk.

Fotó: Balaicz Zoltán /Facebook

A világjárvány nehéz időszakában fontos emlékezni a múlt szép pillanataira, a barátságra, az összetartozásra. Szolidárisnak kell lennünk és gondolnunk kell testvérvárosaink polgáraira, valamint reménykedni abban, hogy ha végre túl leszünk a nehézségeken, akkor újra találkozunk és ismét erősítjük majd közösségeinket.

Ezért néhány napja levélben fordultam valamennyi testvérvárosunk vezetőjéhez és rajtuk keresztül az ott élő polgárokhoz:

„Tisztelt Polgármester Asszony/Úr! Az elmúlt évek együttműködése, a közös programok, az együtt eltöltött idő igazi közösséggé, valódi testvérvárosokká formáltak minket. A partnerség a jó dolgokban töretlenül épült, támogattuk és segítettük egymást. A világ, és benne Európa helyzete azonban a közelmúltban drasztikusan megváltozott, ami helyi közösségeink életére is jelentős hatással van. A COVID-19 vírus megjelent a mindennapjainkban, és életünket nagymértékben befolyásolja, megnehezíti. Számos erőfeszítést kell tennünk, mind egyéni, mind pedig közösségi szinten. Meg kell védenünk polgárainkat, segítenünk kell boldogulásukat, különös tekintettel az elesettekre és az idős korosztályokra. Rendkívül fontos, hogy a településeink közötti barátság ne csak a szép időkben, hanem a nehézségekben is megmaradjon, hiszen ilyenkor mutatható meg az összefogás igazi ereje. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város minden polgára nevében kívánom Polgármester Asszonynak/Úrnak, és a város egész lakosságának, hogy sok türelemmel és kitartással viseljék a kialakult helyzetet, tevékeny munkájukhoz pedig sok erőt és leginkább egészséget kívánok! Zalaegerszeg Önökkel van, az összetartás most mindennél fontosabb! Szívélyes üdvözlettel: Balaicz Zoltán polgármester” – tette közzé Balaicz Zoltán a Facebook-oldalán.

Zalaegerszeg 17 testvérvárosa:

Barót (Erdély, Románia)

Beregszász (Kárpátalja, Ukrajna)

Dobrics (Bulgária)

Dunaszerdahely (Felvidék, Szlovákia)

Gorizia (Olaszország)

Herszon (Ukrajna)

Klagenfurt (Ausztria)

Krosno (Lengyelország)

Kusel (Németország)

Lendva (Muravidék, Szlovénia)

Marl (Németország)

Nyárádszerda (Erdély, Románia)

Marosvásárhely (Erdély, Románia)

Szurgut (Oroszország)

Varasd (Horvátország)

Varkaus (Finnország)

Zenica (Bosznia-Hercegovina)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában