Koronavírus Zalában

2020.04.01. 11:30

Hévíz megbirkózik a sokasodó feladatokkal

Több ezer szájmaszkot rendelt a fürdőváros önkormányzata, a védőeszközöket a tervek szerint még húsvét előtt kiosztják a város lakóinak.

Péter Árpád

Papp Gábor polgármester: Mindenkinek segítünk, aki igényli Fotó: a szerző

Erről Papp Gábor polgármester beszélt a helyi operatív törzs legutóbbi ülése után. Mint fogalmazott, bel- és külföldről is érkezik szállítmány Hévízre, és a maszkok beszerzésére összességében több mint tízmillió forintot fordítanak.

– Előbb intézményeink, így például a Gamesz, a konyha, a Teréz anya otthon és a hivatal munkatársai kapnak a maszkokból, majd megszervezzük, hogy a város polgáraihoz is eljuttassuk azokat – tájékoztatott Papp Gábor. A városvezető hozzátette, hogy az önkormányzati fenntartású épületeket a járványügyi vészhelyzet alatt naponta fertőtlenítik, a dolgozókat pedig megfelelő védőmaszkokkal és -kesztyűkkel látták el eddig is, a napokban érkező szállítmányokból, ha szükséges, ezeket is pótolják, cserélik.

A koronavírus-járvány egyre több feladatot ró a város önkormányzatára, az operatív törzs irányításával azonban Hévíz folyamatosan alkalmazkodik az aktuális helyzethez, és az illetékesek meghozzák a szükséges döntéseket – szögezte le a polgármester. Ezekben a hetekben különösen figyelnek a szociálisan rászorulókra és az idősekre, akiknek az ellátása zavartalan.

Papp Gábor polgármester: Mindenkinek segítünk, aki igényli Fotó: a szerző

– A Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény és a G­a­mesz segítségével minden érintett megfelelő figyelmet kap, az igényeket a kollégák folyamatosan felmérik, regisztrálják, és megfelelünk a kihívásoknak – mondta Papp Gábor. – A működésüket felfüggesztő szállodák közül több is felajánlotta meglévő élelmiszerkészletét, amit konyhánk használ fel.

Az operatív törzs a gyermek- és szociális étkeztetéssel kapcsolatban is hozott döntéseket, a lehetőségekről az általános iskola, a gimnázium, az óvoda és a bölcsőde is tájékoztatja a szülőket. Ebédrendeléshez az eddigi elektronikus rendszert kell használni, és a díjat is azon keresztül lehet rendezni, készpénzes fizetésre nincs lehetőség. A Gamesz éttermében nem lehet enni, aki igényli, egyszer használatos edényekben, becsomagolva veheti át a menüt, ételhordót tilos használni.

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy az időseket és a rászorulókat a bevásárlásban is segíti az önkormányzat, ezzel is támogatva, hogy minél többen otthon maradhassanak, és betartsák a szabályokat, ajánlásokat. A kijárási korlátozást fontos és elkerülhetetlen intézkedésnek nevezte a városvezető, s arra kérte a helyieket, ahogyan eddig, úgy ezután is fegyelmezetten tartsák be az előírásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában