Jubileum

2020.04.23. 07:32

Hatvan éves a Zalavíz Zrt. jogelődje – Balaicz Zoltán közlemény

Csütörtökön reggel adott ki közleményt közösségi oldalán Balaicz Zoltán, melyben megemlkékezik arról, hogy 60 évvel ezelőtt, 1960-ban jött létre a Zalavíz Zrt. jogelődje, az egykori Zalaegerszegi Víz-, Csatornamű és Fürdő Vállalat.

zaol.hu

Fotó: Balaicz Zoltán/Facebook

A cég kis létszámmal, kezdetleges körülmények között működött egy olyan városban, ahol lényegében még nem lehetett víziközmű szolgáltatásról beszélni, hiszen ehhez a város nem rendelkezett a szükséges infrastruktúrával. Emiatt az első éveket nem a szolgáltatás, hanem az építési tevékenység jellemezte.

Fotó: Balaicz Zoltán/Facebook

A fiatal vízmű vállalat szinte egyedüli kivitelezője volt a megyeszékhelyi és a környékbeli vízművek építésének és a csatornázási munkáknak. A vidéki vízművek és szennyvízelvezető-, tisztító rendszerek megépültével ma 162 településen közel 150 ezer lakost lát el szolgáltatásaival. Ellátási területén száz százalékos a vezetékes ivóvízzel való ellátottság és örvendetesen gyarapszik azoknak a településeknek a száma is, amelyekben a szennyvízcsatorna hálózat is kiépül.

A Zalavíz Zrt. mind az ivóvízminőség, mind a korszerű műszaki technológia tekintetében arra törekszik, hogy a területén élő embereknek és az itt működő vállalkozásoknak magas színvonalú szolgáltatást tudjon nyújtani. Gratulálunk a vállalat valamennyi egykori és jelenlegi vezetőjének és dolgozójának, egyben köszönjük a munkájukat! – írja Balaicz Zoltán közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában