szájmaszkok készülnek Kisrécsén

2020.04.01. 10:00

Ha már muszáj hordani a maszkot, akkor legyen trendi

Az önkormányzat saját forrásból látja el szájmaszkokkal Kisrécse valamennyi lakóját, körülbelül kétszáz főt.

Horváth-Balogh Attila

Szatainé Lugovszki Brigitta, Sziva-Nyilassy Tamara

Fotó: Szakony Attila

A maszkokat a hivatali dolgozók és a közfoglalkoztatottak varrják – ez nem egyedi eset, hiszen számos hasonló példával találkozhatunk. Az már annál inkább, hogy Kisrécsén többféle maszk készül annak érdekében, hogy mindenki szívesen viselje a „muszájruhadarabot”.

Tóth Lucia polgármester, Szatainé Lugovszki Brigitta, Sziva-Nyilassy Tamara (a széken ül kislánya, Olívia) és Vincze Tiborné látható. Lapunkban összeállítást olvashatnak arról, hogy a megye több önkormányzata vásárolt szájmaszkokat vagy gondoskodott azok előállításáról.

Tóth Lucia polgármestertől megtudtuk: az idősebb férfiak számára szürke tónusú, a fiatalabbaknak terepmintás, a hölgyeknek pillangó- vagy levendulamintás, a gyerekeknek rózsaszín virágos, báránykás és kalózmintás szájmaszkokat varrnak. A maszkok kétrétegűek, moshatók, vasalhatók (így sterilizálhatók), s várhatóan a héten ki is osztják azokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában