Koronavírus Zalában

2020.04.07. 11:30

Folyamatosan varrják a maszkokat a zalai falvakban

Az elmúlt napokban tovább folytatódott a lakosság szájmaszkokkal történő ellátása a zalai településeken. A legtöbb helyen varrják őket, általában önkéntesek, illetve helyi dolgozók.

Gyuricza Ferenc

Kaj István pusztaszentlászlói polgármester mutatja a községben készült maszkokat

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Pusztaszentlászlón önkéntes alapon indult meg a maszkok varrása, erről még márciusban adott ki tájékoztatót Kaj István polgármester. Tegnap már arról számolt be lapunknak, hogy első körben minden pusztaszentlászlói család kapott egy-egy olyan textil szájmaszkot, amelyek magas hőfokon moshatóak, illetve vasalással sterilizálhatóak, ezért többször használhatóak.

– Folyamatban van továbbá orvosi szájmaszkok beszerzése is, szintén a lakosság számára – tette még hozzá Kaj István. – Ezek beszerzése jelen helyzetben kicsit lassabban működik a megszokottnál, de bízunk benne, hogy hamarosan megérkezik a rendelt mennyiség.

Kaj István pusztaszentlászlói polgármester mutatja a községben készült maszkokat
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Nován a helyi óvoda munkatársai kezdték el varrni a szintén textilalapú szájmaszkokat, erről annak idején be is számoltunk lapunkban. Eddig 250 darab készült el, kiosztásukat tegnap kezdték meg. A göcseji község polgármestere, Németh József elmondta: sorsolással döntötték el az utcák sorrendjét, de minden lakos fog kapni a védőeszközökből, hiszen összesen nyolcszáz darabot varrnak.

Csörnyeföldön tegnap a szociális étkezők és a házi gondozásban részesülők számára juttattak el összesen húsz darab maszkot, melyeket ugyancsak önkéntes munkával, felajánlásként készített egy helybéli lakos.

Zalalövőn is folyamatban van a maszkok varrása, Gyarmati Antal polgármester elmondása szerint önkéntesek, illetve az óvoda és a művelődési központ dolgozói készítik őket. Kalamár Péter – aki az elmúlt ciklusban volt önkormányzati képviselő a településen – pedig arról tájékoztatta lapunkat, hogy a budafai városrészben élők számára a Budafáért Kulturális és Hagyományőrző Egyesület tagjai készítettek maszkokat, s ugyancsak ők gondoskodnak majd azok kiosztásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában