Projekt

2020.04.15. 08:00

Felújított út vezet a zártkerti övezetbe Zalalövőn

A napokban fejeződött be a Csütörtök-hegy útjának felújítása, melyet egy zártkerti program részeként indított el a település önkormányzata. A munkálatoknak köszönhetően a területen található kis parcellás ingatlanok megközelíthetősége javult.

Gyuricza Ferenc

Az út jobb járhatóságát kétrétegű bazaltfedéssel biztosították

Fotó: Gyuricza Ferenc

A csütörtök-hegyi zártkerti övezetben jellemzően olyan telkek találhatók, amelyeken elsősorban saját fogyasztásra termelnek szőlőt, gyümölcsöt. Az ingatlanokhoz vezető zúzalékköves út az utóbbi években állandó javításra szorult, így az önkormányzat átfogó felújítási programot kezdeményezett, amelyhez a pénzügyi fedezetet az agrártárca által 2019-ben kiírt pályázat révén biztosították.

Az út jobb járhatóságát kétrétegű bazaltfedéssel biztosították
Fotó: Gyuricza Ferenc

– A zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatására meghirdetett programnak köszönhetően mintegy 1200 méter hosszban újult meg az út – mondta Gyarmati Antal polgármester. – A Nagyfernekág felőli bevezető szakasz első 385 méterén aljzatkiegyenlítést végeztek a szakemberek, majd emulziós bazaltfedéssel biztosították a jobb járhatóságot. A fennmaradó útszakasz 2,5 méter szélességben kapott kétrétegű bazaltfedést, illetve két oldalról fél-fél méter széles, mészkőzúzalékból épített padka is készült.

A projekt keretében saját erőből, közfoglalkoztatottak bevonásával, illetve az országos hírű erdész, Kovács Gyula segítségével egy vadkerítéssel körbevett őshonos gyümölcsöst is kialakítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában