hétfői ÖSSZEFOGLALÓ

2020.04.07. 07:30

Ez történt hétfőn: már Nagykanizsán is van igazolt koronavírusos beteg; ingyenes parkolás országszerte

Az elmúlt heteket a koronavírus, és az annak megelőzésére tett intézkedések alakítják. A szerdai nap ehhez kapcsolódó zalai híreit összegyűjöttük.

zaol.hu

Forrás: Facebook

Fotó: Balogh László

Ingyenes parkolás

Hétfőtől az egész országban, így Zalaegerszegen is ingyenessé vált a közterületi parkolás valamennyi önkormányzati tulajdonban lévő közúton, téren és parkban. A 3200 fizető helyet magában foglaló parkolókban a Városgazdálkodási Kft. munkatársai ma reggeltől folyamatosan zárják le, illetve takarják le a több mint 70 darab parkolóautomatát- írja Balaicz Zoltán közleményében.

Maszkok

Már 15 ezer darab maszkot postáztunk ki a zalaegerszegi lakosok részére, a maradék 45 ezer darab a következő 2 hétben, ütemezetten készül el. A steril, higiénikus, ellenőrzött borítékolást a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban végzik az intézményrendszer munkatársai. Bővebben ITT olvashatja Balaicz Zoltán közleményét.

Már Nagykanizsán is van igazolt koronavírusos beteg

Már Nagykanizsán is van igazolt koronavírusos beteg – ezt Balogh László polgármester jelentette be hétfői videós tájékoztatóján. Mint azt elmondta: ma is személyesen egyeztetett dr. Brünner Szilveszter főorvossal, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatójával, aki arról tájékoztatta, hogy már Nagykanizsán is van egy igazolt koronavírusos beteg, aki jelenleg hatósági karanténban tartózkodik. További információkért kattintson cikkünkre!

Egy fiatal zalaegerszegi fiú online vállal korrepetálást

Vencel jelenleg 20 gyerekkel foglalkozik, irodalomból oktatja őket. Ahogy az M1-nek elmondta, a legtöbben a verselemzésben kérik a segítségét. Videóját az alábbi linken tekintheti meg.

Balaicz Zoltán rövid videoklipet osztott meg a egészségügyi maszkokról

A megyeszékhely polgármestere a videóban nemcsak a maszkokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat mondja el, de betekintést nyerhetünk csomagolásának folyamatába is. Hétfői cikkünben megnézheti a polgármester videóját.

Biztonságos sonkavásár, ezúttal kesztyűben és maszkban a hévízi termelői piacon

Majdnem három hét szünet után szombaton ismét megnyitott a város termelői piaca. Ezúttal húsz, zömében élelmiszert kínáló árus várta a vásárlókat. A pultok mögött mindenki maszkban, kesztyűben dolgozott, de a vevők közül is többen védőfelszerelésben érkeztek -olvaható hétfői cikkünkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában