Koronavírus Zalában

2020.04.07. 10:00

Borsfán a falunapra elkülönített keretből fizették az egységcsomagokat

Zöldségcsomagokkal segíti az önkormányzat a koronavírus-járvány időszakában a dél-zalai település lakóit.

Horváth-Balogh Attila

Képünkön Husz Csabáné szociális gondozó és Jetzin István Sándor polgármester pakolja be a csomagokat az autóba

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Borsfa polgármestere, Jetzin István Sándor elmondta: úgy véli, hasznos, ha ily módon járulnak hozzá a lakosság immunerősítéséhez.

– Az én ötletem volt, hogy juttassunk az időseknek és a családoknak egy kis „vitaminbombát” – árulta el kérdésünkre. – Minden családhoz kiszállítottuk a múlt hét végén a csomagokat, melyekben 12-féle termék volt, zöldség- és gyümölcsfélék, friss primőráruk,

így például sárgarépa, petrezselyem, karalábé, paprika, paradicsom, újhagyma, alma, narancs, banán, citrom, kígyóuborka és még sorolhatnám. Egyben meglepetésnek is szántuk így, húsvét előtt, s ahogy én láttam, valóban ekként érte az embereket, akiknek láthatóan jólesett a gesztus, a gondoskodásnak eme aprócska, de reményeink szerint annál kedvesebb módja. A csomagokat jó egészséget kívánva adtuk át és felhívtuk a lakók figyelmét az óvintézkedések betartásának fontosságára, melyekkel nemcsak a saját egészségüket védhetik, hanem bizony, a település egész közösségéét.

Képünkön Husz Csabáné szociális gondozó és Jetzin István Sándor polgármester pakolja be a csomagokat az autóba Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A polgármester jelezte, a 240 darab egységcsomagot az óvodapedagógusok, a pedagógusok és a közfoglalkoztatottak állítottak össze. Az almát Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből kapták egy vállalkozó felajánlásaként, akinek Borsfán is van érdekeltsége, a többi terméket pedig egy nagykanizsai zöldség-gyümölcs nagykereskedéstől szerezték be. Utóbbihoz a pénzügyi hátteret az önkormányzat biztosította; a koronavírus-helyzet miatt a falunapot idén nem rendezik meg, s a képviselő-testület tagjainak egyetértésével az arra elkülönített összeget inkább a zöldség-gyümölcs csomagok összeállítására fordították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában