Otthon kell megélni a húsvétot

2020.04.12. 20:00

Áldást kér a városra Nagy Vendel, kiskanizsai plébános

Furcsa és hátborzongató lesz az idei húsvéti szent három nap: Krisztus kínszenvedését, halálát és feltámadását nehéz úgy megélni, hogy közben nem lehetünk együtt vele az Isten házában és az eucharisztiában.

Horváth-Balogh Attila

Nagy Vendel plébános a kiskanizsai templom előtt az oltáriszentséggel

Fotó: Szakony Attila

Csak az internet, a rádió és a televízió révén részesülhetünk húsvét vigíliájából, s idézhetjük meg újra az utolsó vacsorát a koronavírus-járvány veszélye miatt. De egyszer minden jóra fordul. Engem személy szerint foglalkoztat, hogy vajon többen lesznek-e a szentmiséken? Jobban Isten felé fordulnak-e az emberek, mint eddig? Addig is, amíg e kérdésekre választ kapunk, a keresztény felekezetek papjai, lelkészei teszik a dolgukat.

Nagy Vendel plébános a kiskanizsai templom előtt az oltáriszentséggel
Fotó: Szakony Attila

Így Nagy Vendel, a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony plébánia plébánosa, címzetes apát is, aki addig, míg a veszély el nem múlik és a hívek újra nem járhatnak szentmisére, minden este 18 órától szentségimádást végez, 19 órakor pedig kihozza az oltáriszentséget a templom elé és megáldja az egész várost.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában