Koronavírus Zalában

2020.04.04. 07:30

678 főre emelkedett a fertőzöttek száma, elhunyt hat ember – Pénteki hírek a koronavírusról Zalában

Az elmúlt heteket a koronavírus, és az annak megelőzésére tett intézkedések alakítják. A pénteki nap ehhez kapcsolódó zalai híreit összegyűjöttük.

zaol.hu

Kaposvár, 2020. március 28. A koronavírus-járvány miatt maszkot viselő virágárus a kaposvári piacon 2020. március 28-án. Ezen a napon a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján Nagy István agrárminiszter a koronavírus-járvány miatt bezárt piacoknak a szabályok szigorú betartása mellett történő újranyitására szólította fel az érintett települések polgármesterét. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

FFP maszkok, ügyeleti plusz támogatás Zalaegerszegen

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere közleményében többek között arról tájékoztatott, hogy a háziorvosok, házi gyermekorvosok munkáját nagyra értékelendő, március 20-ig visszamenően 20 százalékkal megemelik az ügyeleti óradíjaikat. Beszámolt továbbá arról is, hogy egy helyi vállalkozó 2 ezer darab FFP2-es egészségügyi maszkot adományozott a Zala Megyei Szent Rafael Kórháznak, a közeljövőben arcvédő pajzsokat is igyekeznek beszerezni az intézmény számára. A lakosok részére eddig 10 ezer darab maszkot postáztak ki, a maradék 50 ezer darab a következő 2 hétben, ütemezetten készül el – közleménye teljes terjedemében ide kattintva olvasható el.

Ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac

Korlátozásokkal ugyan, de április 4-től újra várja a vásárlókat a keszthelyi piac: piacnapokon, a 7-től 14 óráig tartó nyitvatartásán belül 7.00-9.00-ig csak 65 év alatti vásárlók látogathatják, 9.00-12.00 óráig 65 év felettiek, 12.00-14.00-ig pedig ismét a fiatalabbak. Az élelmiszert, virágot és palántákat egymástól elkülönítve árusítják – adtuk hírül ebben a cikkben.

Három ember gyógyul házi karanténban Keszthelyen

Nagy Bálint, Keszthely polgármesterének pénteki helyzetjelentése szerint a településen 20-an vannak hatósági házi karanténban, 3-an pozitív eredménnyel gyógyulnak otthonukban, állapotuk kórházi ellátást nem igényel. 4 főnek pedig lejárt a karanténja, ők egészségesek – írásunk ezen a linken tekinthető meg.

Kapcsolódó cikkünk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában