Koronavírus Zalában

2020.04.26. 07:00

48 fertőzött van a megyében, segítik a zalai vállalkozások innovációs projektjeit – A szombat legfontosabb hírei

Összeállításunkban áttekintjük a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legfontosabb Zala megyét érintő híreket, információkat.

zaol.hu

Dr. Birkner Zoltán: Ha szükséges, további intézkedések is lesznek

Fotó: ZH

48-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma Zalában

A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint vasárnap 48 igazolt COVID-19 fertőzöttet tartanak számon Zala megyében.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Dr. Birkner Zoltán: Egyszerűbb eljárási szabályok és előlegkifizetés az innovációs cégeknek

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) könnyített előlegkifizetéssel, valamint egyszerűbb eljárási szabályokkal és meghosszabbított határidőkkel segíti a pályázatok nyerteseit, ezeken felül új kommunikációs csatornát indítottak KFI Hotline néven – tudtuk meg dr. Birkner Zoltántól, az NKFIH elnökétől. A támogatott innovációs projektekben zalai vállalkozások is érdekeltek, köztük a zalaegerszegi 3B Hungária Kft., a Mould Tech Mérnöki Iroda, a nagykanizsai Hidrofilt Kft., vagy az önvezető autózásban úttörő Robert Bosch Kft – cikkünk ezen a linken érhető el.

Dr. Birkner Zoltán: Ha szükséges, további intézkedések is lesznek
Fotó: ZH

Ózongenerátorokkal fertőtlenítik a levegőt Pacsán

Hordozható ózongenerátorokat vásárolt a pacsai önkormányzat. Működésük vegyszermentes, ugyanis a szerkezetek a helyiségek levegőjéből állítják elő az ózont, melynek fertőtlenítő hatása a klór 3000-szerese is lehet. Kettőt helyeztek üzembe: egyet a mentőállomáson, egy pedig az önkormányzati intézmények helyiségeit fertőtleníti – itt adtunk hírt róla.

A képen Máté Olivér, a mentőállomás vezetője, Póczak Zsolt mentőgépkocsi-vezető és Kelemen Tamás polgármester
Fotó: dr. Benedek Karolina

Tisztasági csomagokra fordítják a megmaradt támogatást Kerkaszentkirályon

Fertőtlenítő- és tisztítószereket tartalmazó egységcsomaggal segíti a helyi lakosokat a koronavírus-­járvány elleni védekezésben a Kerkaszentkirály Községért Kulturális Alapítvány. Ezek kiosztása a héten megkezdődött, április 30-ig pedig minden Kerkaszentkirályon állandó lakcímmel rendelkező személyhez eljutnak a terveik szerint – ebben a cikkben olvashat erről.

Végh Viktória és Végh Mónika is átvette a csomagot Pál Lászlótól
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Év végére már elkészül a zalaegerszegi Ostoros Károly-csarnok

Pénteken sajtóbejárást tartottak az épületnél, mely az idei év végére teljesen megújul, a beruházás a ZTE sportkomplexum teljes felújításának szerves részét képezi. Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere arról számolt be, hogy a munkálatok első üteme befejeződött. Ide kattintva olvashatja el írásunkat, valamint nézheti meg a galériánkat.

A munkacsarnokbeli pénteki sajtóbejáráson Vigh László országgyűlési képviselő, Gecse Péter zalaegerszegi alpolgármester, Mocnek Mária, a ZTE FC ügyvezetője és Böjte Sándor, a településrész önkormányzati képviselője ismertette a beruházás részleteit
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában