Koronavírus Zalában

2020.03.08. 15:30

Vas megyei nőt szállítottak a Szent László kórházba – A hetedik magyar, koronavírussal fertőzött beteggel találkozott – Frissítve

A kórházban elvégzik a szükséges laboratóriumi vizsgálatokat.

vaol.hu

Debrecen, 2020. február 25. Olaszországból hazatért utasok testhõmérsékletét mérik a milánói járat érkezése után a debreceni repülõtéren 2020. február 25-én. A nemzetközi repülõtereken az új típusú koronavírus olaszországi terjedése miatt ellenõrzik az utasok testhõmérsékletét. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Vasárnap reggelre, a második laboratóriumi vizsgálat eredménye alapján bebizonyosodott, hogy a koronavírussal fertőzött, Debrecenben élő brit férfi felesége is fertőzött. Az 59 éves asszony testvére pedig Vas megyei, és mivel a lappangási időszakban Debrecenben találkoztak, a Vas megyei nőt vasárnap Budapestre, a Szent László kórházba szállították, ahol elvégzik a szükséges laboratóriumi vizsgálatokat.

A hírt dr. Wächter Walter László megyei tisztifőorvos a vaol.hu megkeresésére megerősítette, és hozzátette: a kormányhivatal megyei népegészségügyi főosztálya folytatja az ilyenkor előírt járványügyi vizsgálatot, és felkutatják, hogy a Budapestre szállított Vas megyei nő kivel találkozott az elmúlt napokban. Ha a vizsgálat nála is pozitív eredménnyel zárul, megteszik a szükséges intézkedéseket – írja a vaol.hu.

Frissítés

Meg nem erősített információk szerint a nő egy olyan, szombathelyi pedagógiai intézményben (nem iskolában) dolgozik, ahol a múlt héten gyermekekkel is találkozhatott. Hangsúlyozzák azonban: egyelőre nem biztos, hogy megfertőződött a koronavírussal. Az első eredmény feltehetően hétfőn már meglesz, de nagy valószínűséggel – ahogy másoknál – nála is megismétlik majd a vizsgálatot, így biztosat csak kedden tudhatunk.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában