Enyhébb a tavalyinál

2020.03.05. 07:00

Továbbra is emelkedik az influenzások száma Zalában

Megyénkben az elmúlt héten tovább emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma.

Magyar Hajnalka

Mint a Zala Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályának tájékoztatójából kitűnik, az év 9. hetében az orvoshoz fordulók 2,65 százaléka jelzett influenzára utaló tüneteket. Ez mintegy 17 százalékos növekedés az előző héthez képest. Az influenzaszerű tüneteket mutatók körében a 14 év alatti gyerekek aránya 23 százalék, a 15–34 éves korcsoporté 42 százalék, a 35–59 éveseké 26 százalék, s 9 százalék kerül ki a 60 felettiek köréből.

A Keszthelyi Kórház fő­igazgatója február 28-tól saját hatáskörben preventív jelleggel a belgyógyászati, a krónikus, a csecsemő- és gyermekgyógyászati, az aneszteziológiai és intenzív terápiás, a szülészeti és nőgyógyászati osztályon, valamint március másodikától az ápolási és a sebészeti osztályon látogatási tilalmat rendelt el.

Ami az országos helyzetet illeti, a tavalyi és az idei szezont összevető adatokból kitűnik, hogy idén némileg később vett lendületet a járvány, s intenzitása eddig jóval enyhébb az előző évinél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában