sajtótájékoztató

2020.03.12. 10:00

Milyen a jó emlékmű?

A legutóbbi önkormányzati közgyűlés napirendjéről tartott szerdán sajtótájékoztatót az Együtt Zalaegerszegért Egyesület (EZE).

Magyar Hajnalka

Dr. Kocsis Gyula, az EZE elnöke elmondta, a közgyűlés nélkülözte a vitákat, ám a korábbi bizottsági üléseken ütköztek az álláspontok. Például a vasút­állomással szembeni térre tervezett Szabadság-emlékműről. Az elbontott dombormű helyére talapzaton álló országzászlót, valamint hat, félkörívben elhelyezett címeres mészkő táb­lát tervez a város. A magyarság szabadságküzdelmeit felidéző táblák egy alacsony mészkő posztamensre kerülnének fel. Dr. Kocsis Gyula szerint nem méltó a szabadság eszményéhez a tekintetet lefelé vivő emlékmű, ezért javasolta a posztamens megemelését. Így sem tartja azonban ideálisnak a megoldást, felvetette, érdemes volna mélyebb polémiát folytatni az emlékmű ügyéről. A továbbiakban örömét fejezte ki, hogy a közbeszerzésekben méltó szerepet kapnak a zalai vállalkozások; hogy áprilisban megnyílhat a városi strand kinti medencéje; s hogy a remények szerint bővíthető lesz a Tesco előtti túlterhelt körforgalom. Kifogásolta azonban, hogy a településrészi önkormányzatok megalakulását nem övezi nagyobb nyilvánosság, így azok összetétele jobbára Fidesz–KDNP-közeli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában