Telt házzal

2020.03.02. 14:00

Alapítványi bál a zalaegerszegi szívsebészet támogatására

Életre hívása, 1994 óta először rendezett bált a Zalai Szívgyógyászatért Alapítvány (korábban: A Zalaegerszegi és a Magyar Szívgyógyászatért Alapítvány), amelyet anno a szívsebészeti osztály támogatására hoztak létre.

Arany Gábor

Az esten fellépett az Ezer Rózsa Kertje Hastánccsoport

Fotó: Pezzetta Umberto

Az érdeklődést mutatta, hogy a szombaton este az Arany Bárány Hotel télikertjében megtartott karitatív célú program telt ház mellett zajlott, kétszázharmincnál több vendég jelezte érkezését.

Az esten fellépett az Ezer Rózsa Kertje Hastánccsoport
Fotó: Pezzetta Umberto

 

Fotó: Pezzetta Umberto

Az alapítvány évente 4-5 millió forint adományból gazdálkodik, árulta el a kuratórium elnöke, Borsosné Pál Ildikó.

A támogatásoknak köszönhetően a minap sikerült beszerezniük 15 millió forintért egy koszorúéráramlás-mérőt, közölte érdeklődésünkre az osztályt vezető főorvos, dr. Rashed Aref, aki a bál regionális jellegét hangsúlyozta. Az első alapítványi bál bevételét is felhasználva pedig szívfelszíni ultrahang-készülék vásárlását tervezik. Ezzel pontos koszorúér-anatómiát tudnak felismerni műtét alatt, ami pedig segíti a döntéshozatalt a műtét közben, magyarázta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában