Ösztönző példa

2020.03.27. 08:00

Köszöntötték murakeresztúr legfiatalabb lakóját

Murakeresztúr A falu legfiatalabb lakóját, Csordás Noémit és szüleit köszöntötte a minap Polgár Róbert polgármester.

Horváth-Balogh Attila

A boldog szülők, Szabados Edit és Csordás Zoltán a kis Noémivel

Fotó: Horvát-Balogh Attila

Polgár Róbert elmondta: az önkormányzat ajándékcsomagját, a virágot és a 30 ezer forintos egyszeri támogatást a hétvégén adta át a kis Noéminek és szüleinek, Csordás Zoltánnak és Szabados Editnek – természetesen, az új biztonsági előírásokat betartva és a személyes kontaktust kerülve. A mostani idén már a második hasonló alkalom volt és a héten remélhetőleg sor kerülhet a harmadikra is.

A boldog szülők, Szabados Edit és Csordás Zoltán a kis Noémivel
Fotó: Horvát-Balogh Attila

– Amikor indultam a polgármester-választáson, azt terveztem, hogy ezt a szép hagyományt bevezetjük Murakeresztúron is, de aztán kiderült számomra, hogy már létezik, csak nem propagálták – mondta Polgár Róbert, hozzátéve: a jövőben minden újszülöttnek fát ültetnek a településen a klímavédelem jegyében. – A mostani köszöntést azért tettem ki a közösségi portálra, mert ebben a nehéz időszakban nagy szükség van pozitív hírekre. És örülnénk, ha ösztönzőleg hatna ez a fiatalokra: érdemes Murakeresztúrt választani, itt maradni, vagy ideköltözni. Utóbbira egyébként a közelmúltban többször is volt példa, köszönhetően a falusi csok-nak.

A polgármester hozzátette: a jövőben helyben is több olyan intézkedést terveznek, melyek szintén a község fiatalítását célozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában