Koronavírus Zalában

2020.03.30. 08:00

Korszerűsítik a hahóti orvosi rendelőt

Elkezdődött a háziorvosi és a fogorvosi rendelőnek, valamint a védőnői szolgálatnak otthont adó épület belterének felújítása. A mintegy 25 millió forintos beruházás a Magyar falu program jóvoltából valósul meg.

Szabó Zsófia

Hajmási Csaba önkormányzati képviselő egyeztet Kozó Józseffel, a kivitelező cég ügyvezetőjével

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

Hahót év elején még tervekkel, konkrét fejlesztési koncepcióval készült az idei esztendőre. Azonban a teendőket felülírta a koronavírus-járvány. Ugyanakkor amit tudnak, azt megvalósítanak. A napokban hozzáláttak a szakemberek az orvosi rendelő-védőnői szolgálat belső helyiségeinek rendbetételéhez. Szabó Zsolt polgármester elmondta: a részleges felújításra már nagy szükség volt. Az állagmegóvó javításokat leszámítva nagyobb beruházás utoljára néhány évtizede történt az épületben.

Hajmási Csaba önkormányzati képviselő egyeztet Kozó Józseffel, a kivitelező cég ügyvezetőjével
Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

– Ezúttal a beltér rendbetételére fókuszálunk. A kivitelezés során, amelyet a kanizsai székhelyű Kozó Bau Kft. végez, új burkolatot kap a háziorvosi és a fogorvosi váróterem s az előtér, kicserélik a beltéri ajtókat, új lámpatesteket helyeznek el, kifestik a helyiségeket, felújítják a vizes­blokkokat és előtetőt helyeznek a bejárat fölé. A korszerűsítés azonban nem csak az épületet érinti. Eszközbeszerzésre is sor kerül a betegek egészségügyi ellátásának és a lakossági igényeknek megfelelően. A háziorvosi szolgálatnak EKG-t és vérnyomásmérőt, a 6 települést ellátó fogorvosnak fogászati kezelőszéket és kezelőegységet, a védőnői rendelőnek többek közt csecsemőmérleget, szűrő-audiométert, vércukormérőt vásárolunk – összegezte Szabó Zsolt.

A munka több szakaszban zajlik, elsősorban azért, hogy a betegek ellátása a lehetőségekhez képest zavartalan legyen. Először a háziorvosi részleg felújítása kezdődött el. Az ellátás jelenleg a védőnői rendelőben történik. A fogorvosi szobát a kivitelezés harmadik ütemében renoválják, amint a védőnői helyiséggel végeznek.

Amennyiben rendelkezésre áll a felújításhoz szükséges építőanyag, a határidőnek megfelelően, június 30-ig befejeződik a fejlesztés. Ennek érdekében előre próbálják a szükséges anyagokat beszerezni, azonban – mivel kiszámíthatatlan időket élünk a járvány miatt – a felújítás menetrendje változhat. A projekt résztvevői, szakemberei optimisták. Szabó Zsolt elmondta: ha minden rendben lesz s az egészségügyi épület felújítása is időben befejeződik, nyáron az óvoda korszerűsítésének, ősszel pedig a közösségi ház udvarán a szabadtéri kemence építésének látnak neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában