A család szakácskönyve

2020.03.26. 13:00

Június 20-ig várjuk olvasóink legkedvesebb receptjeit

Eldördült a startpisztoly, megkezdődött idei receptversenyünk. A tervezett kötet „Családok szakácskönyve olvasóink legjobb receptjeiből” címe is híven mutatja, hogy ezúttal az önök, illetve családjuk kedvenc ételeit várjuk.

NYL

Idén is több olvasónk főzhet majd együtt Prohászka Bélával

Fotó: Imre György

Egyedi recepteket is bátran küldjenek, ezek ugyanis színesítik az egyes kategóriákat. Szakács- és cukrásztippek, jó tanácsok is bekerülnek a kiadványba.

Főzni élmény, az pedig csodálatos érzés, ha főztünkkel örömet szerzünk családunknak. Egy finom étel, ételsor mellett jobb beszélgetni is, egy-egy finomság a családi együttlétet még kellemesebbé teszi. Idei szakácskönyvünk ennek szellemében készül.

Idén is több olvasónk főzhet majd együtt Prohászka Bélával
Fotó: Imre György

A könyv lektora, a beküldött recepteket bíráló szakértő zsűri elnöke Prohászka Béla Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. A hagyományos magyar alapanyagok iránt elkötelezett, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező és a világ gasztronómiai trendjeiben, az új technológiákban is jártas szakácsról van szó.

– Nagyszüleink, szüleink rendszerint azokból az alapanyagokból készítettek ételeket, melyek otthon adottak voltak – hangsúlyozta Prohászka Béla. – Ma ezek az alapanyagok másodvirágzásukat élik. Emellett kinyílt a világ, régen nem ismert, ma már mindenhol beszerezhető húsokkal, halakkal, zöldségekkel, gyümölcsökkel, fűszerekkel bővült a kínálat. Tehát arra biztatjuk kollégáinkat – mert receptbeküldő olvasóink társaink a könyvkészítésben –, hogy bátran nyúljanak régi ételekhez, és ,,öltöztessék” ezeket akár új köntösbe.

A szülők szeme fénye a gyermek. Sokszor az ő száj­ízük szerint főz az anyuka, az apuka. Várjuk gyermekeik kedvenceit, ami önöknek is ízlik. A gyerekek szívesen sürögnek-forognak a konyhában, így az általuk elkészített első étel receptjét is küldjék be, ehhez rövid családi történetet is csatolhatnak.

Prohászka Béla kitért rá: az albumban helyet kapnak a minden allergén anyagtól (például: glutén, laktóz, tojás, szója) mentes ételek is, az egészséges táplálkozást népszerűsítve. Ilyen módon elkészíthetők a hagyományos ételek is, melyek megfelelnek a magyaros ízlésnek.

A terveink szerint több olvasónk majd a séfekkel együtt készítheti el finomságát a szakácskönyv konyháján. A többi ételt is lefőzik, a süteményeket megsütik a mesterek. Vagyis, aki az albumban megjelentek szerint alkotja meg az adott ételt, azt kell kapnia, amit a recept ígér, a fotó mutat. Nyerhetnek is a receptjeikkel

A könyvbe bekerülő több mint 150 receptet szakértő zsűri választja ki. A beküldők között egy Sencor elektromos kuktát, egy Sencor aszalógépet és egy Heinner konyhai robotgépet sorsolunk ki. Várjuk receptjeiket az alapanyagokkal és az elkészítés leírásával, illetve a beküldő portréfotójával. A határidő: 2020. június 20. Receptjeiket, fotójukat e-mailben a [email protected], postai úton az 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. címre küldjék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában