Templomi ifjúsági kórustalálkozó

2020.03.02. 08:00

Az imádság és a dal horvát anyanyelven zengett Nagykanizsán

Horvát templomi ifjúsági kórustalálkozót rendezett vasárnap délután a Felsőtemplomban a Zala Megyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat.

Horváth-Balogh Attila

A murakeresztúri Zrínyi-iskola alsós énekkarát Vargovics Józsefné vezényelte

Fotó: Szakony Attila

A Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával megvalósult eseményen a Kanizsai Horvát Fiatal Tamburások és a dél-zalai térség horvát nemzetiségi iskoláinak kórusai léptek fel. A kórustalálkozót horvát nyelvű szentmise előzte meg, amelyet Antun Hoblaj prelogi esperes, plébános celebrált.

A murakeresztúri Zrínyi-iskola alsós énekkarát Vargovics Józsefné vezényelte
Fotó: Szakony Attila

Az először, hagyományteremtő szándékkal megrendezett kórustalálkozóra eljött a prelogi templom énekkara is, tagjai a szentmisén szolgáltak. Vargovics Józsefné főszervező, a megyei horvát nemzetiségi önkormányzat elnöke azt mondta: céljuk, hogy népszerűsítsék a Mura menti horvátság hitéletének anyanyelven történő gyakorlását. A találkozón a borsfai, a murakeresztúri és a tótszerdahelyi iskola kórusai léptek fel. Hozzátette: folytatják a horvát keresztutat Homokkomáromba, terveznek zarándoklatot Marija Bistricára, s lesz horvát családi pirostojás-festés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában