Koronavírus Zalában

2020.03.24. 13:00

Bázakerettye minden lakója kapni fog két maszkot

Az önkormányzat kezdeményezésére minden helyi lakos számára varrnak maszkokat a dél-zalai községben. A szükséges alapanyag beszerzését is a képviselő-testület intézi, a munkálatokat pedig önkéntesek végzik.

Gyuricza Ferenc

Orsós Lászlóné is vállalta maszkok varrását

Fotó: Gyuricza Ferenc

Mint azt már megírtuk: több zalai településen helyi összefogás jött létre a lakosság védőeszközökkel történő ellátása érdekében. Bázakerettye az elsők között volt, ahol az önkormányzat felismerte, hogy ezzel tud segíteni a helyieken. Csatlós Csilla polgármester még a múlt héten tett közzé felhívást, amely alapján megmozdult a helyi közösség olyan textilmaszkok készítése érdekében, amelyek bár teljes körű védettséget nem nyújtanak, de jó hatásfokkal óvják meg használóikat, s hozzájárulnak a fertőzés terjedésének lassításához.

Orsós Lászlóné is vállalta maszkok varrását
Fotó: Gyuricza Ferenc

– Amikor láttuk, hogy sem a helyi gyógyszertárban, sem a környékbeli városokban nem lehet maszkot vásárolni, tudtuk, hogy magunknak kell megoldást találnunk – mondta Kancsal Gyöngyi, az önkormányzat szolgáltató cégének ügyvezetője. – Az a célunk, hogy minden bázakerettyei lakos két maszkot kapjon, hogy cserélni, mosni is tudja azokat.

Kancsal Gyöngyi azt is hozzátette: az alapanyag beszerzése jórészt már megtörtént – bár kalapgumira még szükségük lenne – jelenleg pedig tíz önkéntes végzi a varrást, a legtöbbjük munka mellett, a saját szabadidejét feláldozva a közösségért. Egy személy átlagosan negyven-ötven maszkot tud egy nap alatt megvarrni, azaz rövidesen elkészül a kívánt mennyiség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában