Nem vonul vissza

2020.03.26. 17:30

A becsehelyi háziorvos a bajban is a betegeivel marad

Facebook-profilján tudatta betegeivel dr. Józan Attila háziorvos, hogy úgy döntött, velük marad a mostani vészterhes időkben is.

Horváth-Balogh Attila

Dr. Józan Attila becsehelyi háziorvos

Fotó: ZH-archívum

Dr. Józan Attila a pécsi orvostudományi egyetemen szerzett diplomát általános orvos szakon, és 1993 óta tevékenykedik háziorvosként. Becsehely, Petrivente, illetve Valkonya 1700 lakóját látja el.

Dr. Józan Attila becsehelyi háziorvos
Fotó: ZH-archívum

– Elöljáróban szeretném hangsúlyozni, hogy a kollégáim – főleg a háziorvosok – nagy része 65 év feletti, szintén krónikus betegségekkel küzdenek és ugyanúgy tovább dolgoznak, mint én, csak éppen nem posztolták a Facebookon – mondta dr. Józan Attila. – Én azonban azt gondolom, hogy ma már ez az a kommunikációs csatorna, melyen keresztül a lehető legnagyobb tömeget lehetek képes elérni, és számukra tájékoztatást adni.

A háziorvos elárulta: ő ugyan még csak 60 éves, de több krónikus betegséggel küzd, ezért a tisztiorvosi szolgálat (több más kollégájával egyetemben) felmentette a munkavégzés, pontosabban a direkt orvos-beteg kapcsolat alól. Dr. Józan Attila azonban nem kíván élni a lehetőséggel.

– Ha a járványügyi helyzetben elfogadnám a felmentést, az a betegek cserbenhagyása lenne, ezért a továbbiakban is állok pácienseim rendelkezésére – jelentette ki a becsehelyi háziorvos. – Ezért lettem orvos; édesapám is orvos volt és biztos vagyok benne, hogy ő sem hátrálna meg…

Dr. Józan Attila hozzáfűzte még: ha már az egészségügyben dolgozók vállalják a kockázatot, a betegek az előbbiek és a saját érdekükben ne tegyék. Ha lehet, maradjanak otthon, használják a védőeszközöket és naponta többször mossanak kezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában