pályázati forrás

2020.02.04. 09:00

Hamarosan indulhat a letenyei tanuszoda kivitelezése

Hamarosan lezárul a kormányzati forrásból megvalósuló tanuszoda közbeszerzési eljárása, és indulhat a kivitelezés.

Horváth-Balogh Attila

Így néz ki majd a letenyei tanuszoda Fotó: látványterv

Erről is tájékoztatta csütörtöki ülésén a képviselő-testületet Farkas Szilárd polgármester. Elmondta: a 25 méteres, hatpályás, szabványméretű medencével és a 10×6 méteres tanmedencével rendelkező létesítményt a megépítés után a Nemzeti Sportközpontok intézmény üzemelteti majd.

Polgármesteri tájékoztatójában arról beszélt, hogy a rosszakarók névtelen bejelentései nyomán az önkormányzat több ellenőrzést kapott a 2019. évi közfoglalkoztatás kapcsán, de az ellenőrzések során a hatóságok mindent rendben találtak. Hozzátette: az idei közfoglalkoztatási igényt már benyújtották, s március 1-jétől két programelemben 50 fő foglalkoztatásával kalkulálnak.

Így néz ki majd a letenyei tanuszoda Fotó: látványterv

A testületi ülésen a képviselők foglalkoztak a letenyei sürgősségi orvosi ügyelet kérdésével is. Az ügyeletet ellátó szolgáltató jelentős mértékű, 45 százalékos díjemelést szeretett volna végrehajtani, de a képviselő-testület a városfejlesztési és gazdasági bizottság tagjainak javaslatára 30 százalékos díjemelésről határozott egy év időtartamra, azaz december 31-ig. Ennek értelmében az önkormányzat a kötelező feladatok közé tartozó ügyeleti ellátást a korábbi 99 forint/fő/hónap összeg helyett 130 forinttal finanszírozza.

Végül arról is döntöttek a városatyák, hogy tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozatot adnak ki az iskola udvarán lévő kézilabdapálya felújítására, amely közel 37 millió forintból valósulhat meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában