Speciális "tanítási" órák

2020.02.21. 14:29

Különleges sportnap a kanizsai Bolyai-iskolában

Rendhagyó tanítási órákban volt része pénteken a Bolyai-tagintézmény tanulóinak.

Szabó Zsófia

Fotó: Szabó Zsófia

Az intézményben immár hagyomány, hogy a Magyar Parasport Nap országos rendezvényeihez kapcsolódóan, különböző sportos, játékos érzékenyítő foglakozásokat szerveznek a tanulóknak. Tulman Géza tagintézmény-vezető elmondta: a Lélekmozgató elnevezésű program célja, hogy a diákokat elfogadóbbá, toleránsabbá neveljék a testi-, vagy a lelki fogyatékkal élő embertársaik irányába. A házigazda Bolyai-iskola fiataljai a Szivárvány EGYMI tanulóival közösen vettek részt különböző foglalkozásokon, sportversenyeken.

Dió, a terápiás kutya és gazdája, Koller Rita gyógypedagógus
Fotó: Szabó Zsófia

-Bízunk abban, hogy a színes programok révén évről évre közelebb hozzuk tanulóinkhoz a fogyatékkal élők világát, amelyben egy-egy sikerért, a legapróbb hétköznapi eredménytől az olimpiai győzelemig, milyen emberfeletti erőfeszítés által vezet út. Sokszor éppen az ilyen rendezvényeken szembesülnek azzal a fiataljaink, hogy vannak olyan embertársaink, köztük gyermekek is, akiknek sokat kell küzdeniük az életben. Ez tanítja meg sokszor arra a tanulóinkat, hogy értékeljenek olyan dolgokat, amik számukra természetesek, mások számára viszont nem biztos – fogalmazott Tulman Géza tagintézmény vezető, aki kiemelte a sportnap főszervezőinek, Willmann-né Kovács Edit és Zsámár Krisztián pedagógusok munkáját, melynek köszönhetően élménydús perceket szereztek a gyerekeknek.

 

Kutyás foglalkozásvezető sok játékkal és mozgással lepte meg a Zrínyi iskola és a Szivárvány Egymi tanulóit, valamint a pedagógusokat
Fotó: Szabó Zsófia

 

Fotó: Szabó Zsófia

A felső és az alsó tagozatos gyerekeknek mozgalmasan telt a napja. Csörgőlabdázás, ügyességi sorverseny, ülőröplabda, előadás egyaránt színesítette a napot, csakúgy, mint Dióval, a terápiás német vizsla kutya keverékkel való, közös játék.

Fotó: Szabó Zsófia

 

Fotó: Szabó Zsófia

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában