Balaton-parti szállodák és a kemping megnyitása a cél

2020.02.15. 07:00

Keszthelyen nem támogatta a költségvetést az ellenzék

Visszautalva Nagy Bálint polgármester összegzésére, mellyel a csütörtökön elfogadott költségvetést jellemezte, a KÉVE képviselői azt mondták sajtótájékoztatójukon: „Nem a stabilitás, hanem a hanyatlás és a visszafejlődés költségvetése ez.”

Keszey Ágnes

A KÉVE nem fogadta el a költségvetést. Molnár Tibor szerint a mai helyzet az elmúlt bő egy évtized felelőtlen gazdálkodásának következménye. Czuth Zoltán László kifejtette: kevesebb a város bevétele, mert a lakosságszám csökkenése miatt visszaesett a normatív támogatás, a másik ok a nem működő szálláshelyek miatt kieső adóbevétel. Hozzátette, hogy a város működési hiánya tavaly 381 millió forint volt, idén 1,2 milliárd.

Ezt a bevételek növelése érdekében tett döntésekkel – ingatlanbér­leti és droszthasználati díjak emelésével – nem lehet ellensúlyozni. Dékány Péter kifogásolta, hogy a költségvetési egyeztetésekre nem kapták meg a városi cégek és intézmények szöveges beszámolóit, így nem tudtak érdemi javaslatot tenni.

Elmondták: az önkormányzatnak településképi eszközökkel kellene ösztönöznie a Balaton-parti szállodák és a kemping mielőbbi megnyitását és a városképet nem rontó könnyűipar betelepítését, ami munkahelyeket és adóbevételt is teremtene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában