Nordic walking

2020.02.20. 15:00

Kellemes és hatékony mozgásformát talált a Kiskanizsai Polgári Olvasókör

Egészségmegőrzésre kapott támogatást az önkormányzattól a Kiskanizsai Polgári Olvasókör.

Horváth-Balogh Attila

A kar- és lábmunkát jól kell összehangolni

Fotó: Szakony Attila

Salamon Sándorné, az olvasókör elnöke elmondta: 30 ezer forintot sikerült nyerniük a dél-zalai város önkormányzata által meghirdetett, az egészségmegőrzést célzó pályázaton. Mint jelezte, előző évben már gondolkoztak ilyen jellegű programon, akkor a teremtornával próbálkoztak, de a bérleti díj túl nagy terhet rótt rájuk. Egyik tagjuk, Heizlerné Horváth Mária (aki egyébként védőnő) vetette fel a nordic walking gondolatát.

A kar- és lábmunkát jól kell összehangolni
Fotó: Szakony Attila

– Ő már ismerte és korábban elsajátította ezt a mozgásformát, így tudta, hogy jól átmozgatja az izmokat – hallottuk Salamon Sándornétól. – Továbbá javítja a koncentrációs készséget is, hiszen speciális kar- és lábmunkát feltételez, mely nélkül a nordic walking csupán egy séta lenne botokkal. Nem utolsósorban, ha nem magányosan gyakoroljuk, közösségépítő szereppel bír. Mi, asszonyok együtt vagyunk a friss levegőn, jókat beszélgetünk, miközben nem a tévé előtt tétlenkedünk, hanem hasznos dologgal, mozgással töltjük el az időt – hát kell ennél jobb „sport”?

Az önkormányzat támogatásából 6 pár nordic walking botot szereztek be és minden kedden 15 órától Kiskanizsán, a Homokkomáromi utca végén található buszforduló által közrezárt füves területen gyakorolnak. Itt csatlakozhatnak a csapathoz még néhányan, akik esetleg kedvet éreznek a nordic walkinghoz.

Salamon Sándorné hozzátette: idén is pályáznak az önkormányzathoz, mert szeretnének további botokat vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában