A gimnázium a 125. évfordulóját ünnepli

2020.02.19. 07:00

Iskolatörténeti kiállítás nyílt a Zrínyi Miklós Gimnáziumban

A Zrínyi Miklós Gimnázium idén ünnepli fennállása 125. évfordulóját. Az intézmény számos rendezvénnyel mutatja be a múltját, jelenét.

Arany Horváth Zsuzsa

Dr. Vajda István, Felföldi Tiborné (egykori igazgatók), dr. Vadvári Tibor alpolgármester, egykori diák és tanár, Beckné Sallai Anikó, a kiállítás rendezője, Horváth Attila jelenlegi igazgató

Fotó: Pezzetta Umberto

Tegnap iskolatörténeti tárlat nyílt az első emeleti folyosón, a kezdetektől idézve a tanári kart, a jeles diákokat és gimnáziumi eseményeket, amelyek révén az ország egyik legjobb középiskolájává vált a Zrínyi. A tárlatot, mely Beckné Sallai Anikó tanárnő szervezőmunkája révén valósult meg, dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere nyitotta meg, aki maga is e falak közé járt, sőt, az édesapja is itt tanított.

A „zrínyis zümmögők” csoportja zalai népdalokat énekelt Gyutainé
Kiss Gabriella betanításában
Fotó: Pezzetta Umberto

 

Dr. Vadvári Tibor alpolgármester az iskola történetét felidéző emléktárgyak, fotók, relikviák, tablók előtt személyes kötődéséről is mesélt az egybegyűlteknek, hangsúlyozva, számára a Zrínyi jelenti a nagybetűs iskolát, a zsinórmértéket, a tudásszomjat, a barátságokat, az emberi tartást. Saját osztályáról szólva elmondta, hogy bár 37 éve érettségiztek, a mai napig számíthatnak egymásra.

Dr. Vajda István, Felföldi Tiborné (egykori igazgatók), dr. Vadvári Tibor alpolgármester, egykori diák és tanár, Beckné Sallai Anikó, a kiállítás rendezője, Horváth Attila jelenlegi igazgató
Fotó: Pezzetta Umberto

 

E nyomvonalon haladtak dr. Vajda István egykori igazgató ajánló szavai, aki az 1885-ben alapított iskola kiemelkedő tanáregyéniségei mellett a kiváló teljesítményt nyújtó, a polgári középosz- tályt erősítő egykori diákok előtt is fejet hajtott. Felidézte a diákélet mindennapjait, a tanulás és a felnőtté válás rögös, de egy életen át tartást adó folyamatát, valamint a tanári és intézményvezetői feladat felelősségét. A jelenlegi igazgató, a posztot leghosszabb ideje, 27 éve betöltő Horváth Attila korszakos munkáját is kiemelte Vajda István.

Ivánkovics Mária a gimnázium egykori tanárának, Borbás Györgynek az iskola életét idéző tollrajzát ajándékozta alma materének. A műsorban Gyutainé Kiss Gabriella, valamint Hajdúné Szabó Ágnes tanítványai szerepeltek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában