A Mindenki Házánál

2020.02.10. 09:00

Hagyományőrző vágás és vacsora Miklósfán

Szombaton a dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör hamisítatlan „falusi” disznóvágásra várta a helyieket a Mindenki Házánál.

Horváth-Balogh Attila

Képünkön Cseresnyés Péter (jobbról) szemléli, ahogy Horváth Tibor és Milávecz József a disznót tisztítja

Fotó: Gergely Szilárd

Habár a kertbarát kör volt a rendezvény főszervezője, a Miklósfai Közművelődési és Városszépítő Egyesület valamennyi civil közössége segédkezett a munkálatokban, mely során két darab, összesen közel 2 mázsás sertést dolgoztak fel a hagyományos módszerek szerint. A rendezvényen látogatást tett Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, államtitkár is.

– 2019 januárjában rendeztünk először hagyományőrző disznóvágást, melynek ötlete egy jó hangulatú vezetőségi ülésen került elő – mondta Németh József, a kertbarát kör elnöke. – Akkor egy disznót vágtunk és dolgoztunk fel, amit az ötletadó két tagtársunk vásárolt meg, most pedig már két sertést ajánlottak fel a közösség számára.

Képünkön Cseresnyés Péter (jobbról) szemléli, ahogy Horváth Tibor és Milávecz József a disznót tisztítja
Fotó: Gergely Szilárd

Este a kitartó munka eredményeként disznótoros vacsora várta az egyesület tagjait és a meghívottakat, összesen 150 főt. A jó hangulatról a Stobos Tamburazenekar gondoskodott.

A tél a kertbarát kör tagjai számára is a szakmai töltekezés idejét jelenti, ennek jegyében pénteken 18 órától a badacsonyi Laposa birtok borászatát és nedűit ismerhetik meg a tagok és az érdeklődők a Mindenki Házában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában