Trianon gyermekei vagyunk-e?

2020.02.29. 07:00

Az Országgyűlés elnöke, dr. Kövér László volt a Kanizsai Esték vendége

A Nagykanizsai Református Egyházközség szervezésében megrendezett, hagyományos Kanizsai Esték sorozat vendége volt péntek este dr. Kövér László, az Ország­gyűlés elnöke.

Horváth-Balogh Attila

20200228. Nagykanizsa, Kanizsai Esték. A Nagykanizsai Református Egyházközség szervezésében megrendezett Kanizsai Esték sorozat vendége volt 2020 február 28-án dr. Kövér László, az országgyűlés elnöke A házelnök Trianon gyermekei vagyunk? címmel egy kerekasztal-beszélgetésen vett részt, beszélgetőtársai: Cseresnyés Péter államtitkár, Balogh László polgármester, presbiter és Hella Ferenc református lelkész voltak. Fotó : Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH

Fotó: Szakony Attila

A házelnök – aki egyben a Magyar Állandó Értekezlet és a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma elnöke is – a Trianon gyermekei vagyunk-e? című kerekasztal-beszélgetésen vett részt. Beszélgetőtársai Balogh ­László nagykanizsai polgármester, presbiter és Hella Ferenc református lelkész voltak.

A trianoni nemzettragédia 100. évfordulója alkalmából megrendezett eseményen dr. Kövér László egyebek közt azt mondta: létezik bűn, ami jóvátehetetlen – például ha a szülők nem beszélnek gyermekeiknek Trianonról. A tapasztalat azt mutatja, hogy ez a tendencia sajnos erősödik, és ilyenkor válik kiemelkedővé az oktatás, benne a ­Nemzeti alaptanterv felelőssége. A házelnök szerint a NAT-ról folyó vita erről szól valójában, akik támadják, éppen azért teszik ezt, mert nemzeti.

– Azt a célt tűztük ki, hogy a közoktatásból jövő minden gyermek hozza magával azt a kulturális örökséget, ami nemzetté tesz minket a következő 100 évben is – fogalmazott dr. Kövér László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában