Bölcsődét is szeretnének

2020.01.18. 07:00

Újévköszöntő fogadást tartott Vonyarcvashegy önkormányzata

Számos, a település fejlesztését érintő tervről beszélt a polgármester az önkormányzat csütörtöki újév­köszöntő fogadásán.

Keszey Ágnes

Pali Róbert és Biró Róbert is koccintott az új évre Fotó: Keszey

Helyi fiatalok kulturális műsorával vette kezdetét a vonyarcvashegyi önkormányzat újévköszöntő ünnepsége, amelyen Pali Róbert polgármester mondott beszédet. Ebben felvázolta a település fejlesztését érintő terveket. Szólt a már korábban megalapozott és a folyamatban lévő beruházásokról: a helyi termék piac, valamint a Balatoni és Erdei Mondák Háza kialakításáról, illetve az orvosi szolgálati lakás megépítéséről. Az önkormányzatnak több olyan beadott pályázata is van, amelyeknek még nem történt meg a bírálatuk. Ilyen a kétcsoportos minibölcsőde kialakításának terve és a strand továbbfejlesztése. A polgármester a tervek között említette még új temető megnyitását, a Szent Mihály-kápolna felújítását, a szabadtéri színpad lefedését és modernizálását, valamint egy strandi partvédőmű építését.

Pali Róbert és Biró Róbert is koccintott az új évre Fotó: Keszey

– Munkám során mindig a közjónak megfelelően szeretnék döntéseket meghozni, szem előtt tartva az észszerűséget és a fenntarthatóságot, hogy egy szebb, élhetőbb és sikeresebb Vonyarcvashegyre lehessünk büszkék a jövőben – emelte ki Pali Róbert. – Az önkormányzat nem egyéni, hanem közösségi érdekek mentén kell hogy működjön.

Ezek után a szomszédos Balatongyörök polgármestere, Biró Róbert mondott pohár­köszöntőt, majd állófogadás következett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában