Díjátadó ünnepség

2020.01.07. 17:30

Olvasásra biztattak és jótékonykodtak Nagykanizsán

A tavaly decemberben meghirdetett jótékonysági olvasási verseny díjátadó ünnepségét tartották hétfőn a Halis-könyvtárban. Több mint százezer forintot kapott a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ.

Benedek Bálint

Varga Tünde két gyermekével, Szekunda Enikővel és Péterrel ad át ajándékot Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

A könyvtár igazgatója, Czupi Gyula köszöntőjében kiemelte: hagyomány, hogy karácsony előtt a helyi Család- és Gyermekjóléti Központ állít egy szeretetfát a bibliotékában, az itt elhelyezett gyűjtőedénybe adományt tevők mézeskalács díszeket visznek emlékbe.

– Ennél is többet szerettünk volna adni, magánembereket és szervezeteket arra kértünk, hogy az olvasás népszerűsítését segítve ajánljanak még további adományokat – folytatta Czupi Gyula. – A családoktól pedig azt szerettük volna, hogy minél többet olvassanak. Szerencsére sokan csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez. Az elolvasott kötetek alapján a könyvtárunk „Azolo” elnevezésű internetes felületén pontokat gyűjtöttek. A legjobban szereplők adhatták át a felajánlott több mint százezer forintot a központnak.

Varga Tünde két gyermekével, Szekunda Enikővel és Péterrel ad át ajándékot Fotó: Szakony Attila

Az egyik kiemelkedően szereplő kanizsai család részt vett az eseményen. Az édesanya, Varga Tünde kiemelte: örültek a nemes gesztusnak, amúgy is szívesen és sokat olvasnak, így pedig még szorgalmasabban tették. Szerinte a figyelmes, értő olvasás mindennél fontosabb lenne a mai fiatalságnak, ezért a könyvtár használatát szívesen ajánlja mindenkinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában