Genetikai vizsgálatra vitték látássérült védencüket

2020.01.19. 13:30

Jubilál az egerszegi Lions Club

Szombaton tartotta 25. jótékonysági bálját Zalaegerszegen az Arany Bárány Télikertjében a negyedszázados fennállását ünneplő Göcsej Lions Club.

Magyar Hajnalka

Barta András, Boronkay Gusztáv, dr. Kersák Éva vezetőségi tag és Balaicz Zoltán a bál kezdetén

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A programon köszöntőt mondott az est fővédnöke, Balaicz Zoltán polgármester, valamint Boronkay Gusztáv, a Lions országos kormányzója. A bált a soros elnök, Barta András nyitotta meg, aki idei céljaikról is beszámolt.

Barta András, Boronkay Gusztáv, dr. Kersák Éva vezetőségi tag és Balaicz Zoltán a bál kezdetén
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Mint elmondta, folytatják a boncodföldei autista védőotthon támogatását, valamint a látássérültek segítését. Utóbbi körből felkaroltak egy alig látó középiskolás lányt. Tűzifával látták el a családot, beoltották háziállataikat, továbbá két alkalommal Budapestre vitték védencüket genetikai vizsgálatra, aminek eredménye meghatározhatja a diáklány későbbi kezelését. Az autistákhoz tartós élelmiszert vittek, s vállalják az elvégzendő asztalosmunkákat.

Ezen túl karácsonyfát állítottak és mindenkit megajándékoztak a családok átmeneti otthonában, s kiírtak két pályázatot is, az eredményeket áprilisi jótékonysági koncertjük keretében hirdetik ki a hangversenyteremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában