Kilátó rózsaszínben

2020.01.18. 14:00

Január 30-án látványosság várja a Giro rajongóit

A Giro d’Italia hagyományos előrendezvénye Olaszországban a Pink Night, azaz a rózsaszín fények éjszakája, melyre Nagykanizsán január 30-án kerül sor.

Horváth-Balogh Attila

Gáti Imre, Marcello Ferroni, Balázs Tibor, Radics Bálint és Alberto Orsi a bejáráson Fotó: Gergely

Erre (is) invitálja a nagykanizsaiakat Balogh László polgármester, aki Radics Bálint, a helyi Giro akciócsoport vezetője társaságában tegnap sajtótájékoztatón osztott meg friss fejleményeket a híres kerékpárosverseny dél-zalai vonatkozásairól. A polgármester kiemelte: a Pink Night hagyományosan a Giro nagy rajtja előtt száz nappal van, azokban a városokban, amelyek cél­állomásai a versenynek. Idén Olaszországban ilyen például Milánó vagy Cesenatico, hazánkban pedig Budapest, illetve Nagykanizsa. Ilyenkor rózsaszín fénnyel világítják meg a városok egy-egy ikonikus épületét, mégpedig azért, mert ez a Giro színe.

Gáti Imre, Marcello Ferroni, Balázs Tibor, Radics Bálint és Alberto Orsi a bejáráson Fotó: Gergely

Kanizsán a Csónakázó-tavi kilátó úszik majd ez alkalomból „tetőtől talpig” pinkben – árulta el a polgármester. Radics Bálint arról számolt be, hogy tegnap a kerékpárosverseny olasz fő szervezőivel és a hazai Nemzeti Sportügynökség képviselőivel kitűzték a városban a befutó jelzőkapuit, illetve a kiszolgálósátrak és más objektumok helyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában