ez volt a hetedik támogatói bál

2020.01.13. 07:00

Förhénc fejlődésére fordítják a bál bevételét

Förhéncért Egyesület szombaton a Kiskanizsai iskola aulájában tartotta hetedik támogatói bálját, melynek bevételét a Förhénc-hegy fejlesztésére és rendezvények szervezésére fordítják.

Benedek Bálint

Vásárhelyi László, Kuti László, Buzási Ferenc borosgazda és Skanecz Sándor koccint Fotó: Szakony

Az egyesület elnöke, Skanecz Sándor köszöntőjében elmondta: elkészült az öregförhénci közvilágítás, ez most folytatódhatna az újförhénci részen, ahova a kanizsai önkormányzat hozzájárulásával hat-nyolc lámpát szerelnének fel.

Vásárhelyi László, Kuti László, Buzási Ferenc borosgazda és Skanecz Sándor koccint Fotó: Szakony

– Bár néhány szakaszon az útjainkat rendbe tettük, vannak még neuralgikus pontok. Ha marad még forrásunk, a kápolna utáni szakaszon elvégezzük a kátyúzást. A kápolnát szeretnénk kicsit felújítani, a külső és belső festést felfrissíteni, a lábazatot kijavítani, a megvilágítását szebbé tenni – mondta Skanecz Sándor, hozzátéve: egy ilyen összejövetel mindig megmutatja, milyen erős itt a közösség.

 

– Förhéncen 465 ingatlan található. Sokan annyira beleszerettek a táj szépségébe, hogy több pincét vásároltak. Szerencsések vagyunk, hiszen kevés az elhanyagolt porta. Az elmúlt évek előrelépései, beruházásai pedig bebizonyították az ott pihenni vágyóknak vagy bort készítő gazdáknak, hogy a jó célokért érdemes összefogni.

Skanecz Sándor a borokról is beszélt, kiemelve: kifejezetten jó a tavalyi évjárat. A jégverés elkerülte a szőlőket, a betegségek ellen kitűnően védekeztek a gazdák. A viszonylag korai szüret miatt a bál résztvevői szinte kész, letisztult borokat kóstolhattak. A nagyközönségnek is lesz lehetősége megkóstolni a finom italokat: az egyesület június 6-án rendezi meg a Nyitott pincék programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában