Elnyerte a címet

2020.01.02. 12:00

Családbarát szolgáltatóhely a megyei könyvtár

A hazai könyvtárak közül egyedüliként kapta meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága által mentorált „családbarát szolgáltatóhely” címet a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár.

Arany Horváth Zsuzsa

Kiss Gábor igazgató Fotó: ZH

A december 11-én a budapesti Uránia moziban 212 szervezet, intézmény és vállalkozás kapta meg a családbarát munkahely és szolgáltató díjat, amelyet Novák Katalin államtitkár adott át a nyerteseknek. A címre előzetesen pályázott a megyei könyvtár, tudtuk meg Kiss Gábor igazgatótól. A pályamunka tartalmazta a családoknak kínált programokat, köztük a kisbabás örömkör, a kisiskolás barkácsszakkör, a szülőkkel és nagyszülőkkel együtt látogatható kutyás és kézműves-foglalkozások tematikáját, a familiáris társasjátékklub rendezvényeit, de azt is, hogy kellő infrastruktúra áll rendelkezésre a könyvtárban ahhoz, hogy mindenki részt vehessen a neki szóló kulturális eseményeken. (Ilyen az akadálymentes bejutás és a pelenkázó a mosdó elő­terében.) A megyei bibliotéka munkatársai fontosnak tartják, hogy a gyerekek szocializációját a családok egészének szóló programokkal segítsék, hiszen a szülői mintakövetés teszi olvasóvá, „könyvfogyasztóvá” őket, ezért örülnek, hogy törekvéseiket értékeli a minisztérium.

Kiss Gábor igazgató Fotó: ZH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában