közösségépítés

2019.12.09. 13:00

Közösen sütögettek mézeskalácsot Nagybakónakon

A közeledő karácsony jegyében közösségépítő mézes­kalácssütő napot tartottak szombaton a dél-zalai településen.

Horváth-Balogh Attila

Zsiga Ágnes, Vigh Tamás, Szabó Erika, Vigh Tibor és Vigh Tiborné

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

A rendezvény az önkormányzat támogatásával, a helyi Szabó Erika mézeskalács-készítő szakmai irányításával és a település lakóinak felajánlásai révén valósult meg, immáron második alkalommal.

Zsiga Ágnes, Vigh Tamás, Szabó Erika, Vigh Tibor és Vigh Tiborné
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

– Az a célunk, hogy még jobban összekovácsoljuk a helyi közösséget – szögezte le Kovács Tamás polgármester. – Nemcsak egy korosztálynak szerettünk volna kedvezni, hanem mindenkinek, ezért a tavalyi mézeskalácssütő programot zsíroskenyér-partival és forraltborozással bővítettük. A nagybakónaki közösség egyébként hagyományosan összetartó, de azt gondolom, tennünk kell azért, hogy ez így is maradjon.

Kovács Tamás októberben kezdte meg első polgármesteri ciklusát, ezért terveiről is kérdeztük. Elmondta, pályázatot adtak be a Nagybakónakot Újudvarral összekötő aszfaltos út kialakítására – ezzel megszűnne a település zsákfalu jellege. Nagyobb hangsúlyt kívánnak helyezni a turizmusra: felújítani a szurdokhoz vezető utat és a forrásnál kialakított pihenőhelyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában