családias délelőtt

2019.12.26. 09:00

Az üzenet: mindenki egyformán fontos

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Munkácsy Mihály Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának 12.T osztálya és még néhány fiatal felkereste a zalaegerszegi gyermekotthont, és egy családias délelőttel lepte meg az ott élő, család nélkül nevelkedő kisgyerekeket nemrég.

ZH

A diákok együtt játszottak az otthon lakóival Fotó: Munkácsy-iskola

A kezdeményezéshez az osztály minden diákja egy emberként csatlakozott. A délelőtt folyamán az iskola Mikulása is meglátogatta a gyerekeket. Az otthon lakói egy rövid mesedarabot láthattak, a mesében az erdei állatok közösen, egymást támogatva levest főztek a Mikulásnak. Senkit sem zavartak el a közös tűzön rotyogó kondértól. Még a kis rókát sem, hiszen mindenki egyformán fontos. Ez volt az az üzenet, amit a felnőttkor küszöbén álló tanulók át akartak adni a kicsiknek. A műsort jó hangulatú tánc és ének követte, és Mikulás puttonya is megnyílt a jó gyerekek előtt. A legnagyobb ajándék mégsem a szaloncukor volt, hanem az a minőségi idő, amit játékkal, beszélgetéssel, kézműveskedéssel töltöttek együtt a gyerekek, írták lapunknak a 12.T osztály tanulói és Csizmazia Ágota tanárnő.

A diákok együtt játszottak az otthon lakóival Fotó: Munkácsy-iskola

A Munkácsy Mihály Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai sem jöttek el az otthonból üres kézzel, hiszen mindenki kapott valamit, egy csillogó tekintetet, egy ölelést vagy egy kérdést: „Ugye eljössz hozzánk máskor is?!” ZH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában