„Bábeli zűrzavar”

2019.12.14. 09:00

Az idegen nyelvek tanulását népszerűsítették Nagykanizsán

A jövő évi olasz kerékpáros körverseny, a Giro d’Italia jegyében telt tegnap a Thúry Szakképző Iskolában a Bábeli zűrzavar elnevezésű, idegen nyelveket népszerűsítő program.

Benedek Bálint

A tankonyhán Kálovics Kinga (balról), Rulek Fanni, Lukácsi Renáta, Madaras Miléna, Kovács Regina és Tirászi Anna szicíliai arancini golyókat is formázott Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Az intézmény három évvel ezelőtt indította útjára a programot azzal a céllal, hogy a diákok a német, angol és olasz nyelv használatával töltsenek el egy kreatív napot. A szervező, Vlaszák Andrea pedagógus elmondta: tavaly az adventi készülődés, idén viszont a jövő év nagy versenye, a Giro jegyében alakították ki a programot.

A tankonyhán Kálovics Kinga (balról), Rulek Fanni, Lukácsi Renáta, Madaras Miléna, Kovács Regina és Tirászi Anna szicíliai arancini golyókat is formázott Fotó: Szakony Attila

– Az olasz körverseny szakaszait követve az itáliai régiók jellegzetes, tradicionális gasztronómiai fogásait készítettük el a tankonyhában – folytatta. – A gyerekek örömmel sürögtek-forogtak a tűzhely körül és 13-féle ételt készítettek el, köztük a zalakarosi finomságot, a bike food-ot is. Az iskola korábbi tanulója, Rákos Gábor a francia vendéglátásban szerzett tapasztalatairól mesélt, majd a fiatalok három nyelven lebonyolított vetélkedőn ismerhették meg az olasz kerékpársport ikonjait, ezután pedig néhányan a dél-olasz vidékre jellemző tarantella tánc lépéseit tanították meg diáktársaiknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában