Az államkincstár szervezte meg a játékos programot

2019.11.27. 14:00

Vetélkedőn bővítették pénzügyi ismereteiket Zalaegerszegen

Középiskolás tanulók ötfős csapatai mérték össze tudásukat tegnap a Magyar Államkincstár Zala Megyei Igazgatóságának tanácstermében, a Játék-Kincstár nevű vetélkedőn.

Hajdu Péter

Pénzügyi igaz–nem igaz típusú villámkérdésekre válaszolnak tábláikkal a versenyzők Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

A fiatalokat dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte, megjegyezve, hogy a fiatalság és a pénz a jövőnk szempontjából nagyon fontos dolog, és reményét fejezte ki, hogy a versengő zalai középiskolások tanulmányaik befejezése után itthon folytatják életüket.

Pénzügyi igaz–nem igaz típusú villámkérdésekre válaszolnak tábláikkal a versenyzők Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

Szabóné Mileji Ágota, a MÁK Zala megyei igazgatója elmondta: a verseny első, online fordulójában a megye 11 iskolájának 18 csapata vett részt, s a pontszámok alapján az egerszegi Kölcsey-gimnázium, a Zrínyi-gimnázium, a nagykanizsai Thúry-szakképző iskola, az egerszegi Ady-iskola és Csány-szakgimnázium öt-öt fős csapata jutott be a tegnapi „élő” versenybe.

Gyorsan pergett a játék, Fejős Tamás játékmester, a kincstár munkatársa puzzle-­feladattal indított, majd pénzügyi és befektetési ismereteket feltételező igaz–nem igaz kérdések következtek. A játék javának alapjául azonban a rendezők által továbbfejlesztett Játék-Kincstár nevű telefonos applikáció szolgált.

Dr. Borbély László Andrástól, a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettesétől érdeklődtünk ez utóbbiról, s a játék lényegéről.

– Második alkalommal rendezzük meg ezt a vetélkedősorozatot, másfél éve volt az előző, amit a jelenlegihez hasonlóan havonta egy-egy megyeszékhelyen tartottunk meg. Megújítottuk a sorozatot, és az első körben lezajlott elektronikus vetélkedő után most Zalaegerszegen, jövő héten Veszprémben, majd Szombathelyen folytatjuk a versenyt, szeretnénk minél több fiatalt bevonni. Elsősorban a pénzügyi alapfogalmakat szeretnénk játékos formában megismertetni a gyerekekkel, és a Kincstár pénzügyi szolgáltatásait is. Ehhez a pénzforgalmi terület fejlesztette ki a Játék-Kincstár nevű applikációt – mondta az elnökhelyettes.

A megyei döntő végén mindenki értékes ajándékokat kapott. Első helyen a nagykanizsai Thúry-iskolások végeztek, második az egerszegi Csány csapata lett, harmadik pedig a Zrínyi-gimnázium közössége. A Csány-iskolások megkapták a megyei közgyűlés különdíját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában