Gönczi Ferencre emlékeztek

2019.11.26. 09:00

Szakképzésről a lenti gimnazistáknak

Az elmúlt héten több programmal az iskola névadójára, Gönczi Ferenc néprajztudósra emlékeztek a helyi gimnáziumban.

Korosa Titanilla

Munkában a csesztregi általános iskola csapatának tagjai – ők nyerték meg végül a Gönczi hétpróbát Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A névadó tiszteletére tartott ünnepség után kihirdették a Gönczi-verseny ­eredményeit, a 9. évfolyamosok pedig átvehették a közösségi összetartozás jelképét, az iskola logójával ellátott nyakkendőt és sálat. A gimnázium Gönczi hétpróba néven csapatversenyt hirdetett a térség általános iskolásainak. Hat intézményből 8 csapat érkezett, melyek tagjai a játékos feladatok során általános ismereteikről, együttműködési képességeikről adtak számot. A nagyon szoros versenyben a csesztregi, a pákai és a lenti Vörösmarty-iskola csapatai léphettek fel a dobogóra.

Munkában a csesztregi általános iskola csapatának tagjai – ők nyerték meg végül a Gönczi hétpróbát Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Pályaorientációs napot is rendeztek a göncziseknek, melyre igyekeztek változatos programokat összeállítani.

– Előadásokat hallhattak a tanulók a Pannon Egyetem – amelynek bázisintézménye vagyunk – nagykanizsai, illetve veszprémi kampuszáról érkezett előadóktól a felsőoktatás aktualitásairól, míg a szakképzésben várható változásokról a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese számolt be – mondta el Árkovicsné Pezzetta Claudia intézményvezető. – A gimnazisták nagy része a felsőoktatásba vágyik, de szeretnénk, ha ez utóbbi lehetőségekről is hiteles és átfogó képet kaphatnának a tanulók. Ezután helyi és környékbeli cégeket, gyárakat, intézményeket látogattak meg a diákok – közölte az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában