Az esős idő hátráltatja

2019.11.15. 07:00

Meddig tart a Kossuth utcai munka?

Olvasói észrevétel érkezett szerkesztőségünkbe, mely tájékoztatást vár arról, hogy „meddig tartanak a megyeszékhelyen a Kossuth utcában a burkolati felújítások, mivel reggel és 16 óra után autóval, tömegközlekedéssel járhatatlan a város a dugók miatt.”

ZH

Dolgoznak a Kossuth utcán. Három száraz nap kellene még Fotó: PU

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Kérdezi az olvasó, a Kossuth utcai lezárás még meddig tart, valamint azt is, hogy a Kaszaházi utcát mikor aszfaltozzák, „nagy kátyúk vannak a felbontott útburkolat helyén, amik lassítják a közlekedést”. A kérdéssel a polgármesteri hivatalhoz fordultunk, a következő választ kaptuk.

Dolgoznak a Kossuth utcán. Három száraz nap kellene még Fotó: PU

Zalaegerszegen, a Kossuth Lajos utca Budapest Banktól Kisfaludy Sándor utcai kereszteződésig tartó szakaszán a gépjárművek részére fenntartott út burkolatcseréje zajlik. (A fejlesztés keretében az előzőnél, vagyis a 2006-ban alkalmazottnál nagyobb külső hatásnak ellenálló térkőburkolattal, 10 centiméter vastagságú ARETT típusú térkővel látják el az érintett szakaszt.) A kivitelező a munkákat 2019. október 17-én kezdte, egy hónaposra tervezte, az út jellegéből adódóan teljes útzár mellett. Októberben az időjárási viszonyok lehetővé tették a folyamatos munkavégzést, aminek köszönhetően a munkák az előzetes ütemtervnél jobban haladtak. A novemberi időjárás azonban már akadályozta, akadályozza a zavartalan munkavégzést: a burkolatépítési technológiához alkalmazott bazaltzúzalék beseprése csak csapadékmentes időszakban végezhető, ezért a már szinte teljesen befejezett térkőbeépítési munkák utolsó mozzanatához szükség lenne 3 csapadékmentes napra. Előreláthatólag a Kossuth Lajos utca burkolatcserével érintett lezárt szakasza jövő héten nyílhat meg a forgalom előtt.

A Kaszaházi utcában a Zalaegerszeg keleti vízbázisról ellátott települések ivóvízminőség-javítása és vízellátásának fejlesztése elnevezésű KEHOP projekt keretében zajlanak a munkálatok. A szakasz helyreállítását – a tervek szerint – jövő hét elején kezdi a kivitelező, ám az időjárás befolyásolhatja, mikor tud nekilátni a munkának, mely várhatóan két hetet vesz igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában