pályaorientációs program

2019.11.21. 14:00

Kórház és szálló várta a diákokat Egerszegen

A pusztamagyaródi, valamint az egerszegi Eötvös-iskola több mint száz tanulója vett részt szerdán pályaorientációs programon a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

Magyar Hajnalka

Vadas Zoltánné Aranka intézményi gyakorlatvezető az újraélesztést tanítja Keskeny Milánnak

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A felső tagozatos diákok a Zala Megyei Szent Rafael Kórház, illetve az Arany Bárány Szálloda munkájával ismerkedve kaptak inspirációkat az egészségügyi, valamint a vendéglátóipari szakmák irányába.

Vadas Zoltánné Aranka intézményi gyakorlatvezető az újraélesztést tanítja Keskeny Milánnak
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A kórház ötödik éve fogadja a pályaválasztási szezonban az érdeklődő diákokat, akik az utóbbi időben már külön e célra berendezett tankórtermekben kaphatnak ízelítőt az egészségügyi szakdolgozói munkából – tudtuk meg dr. Oroszlánné Pilipár Krisztinától, a kórház oktatásért felelős ápolási igazgatóhelyettesétől. Novemberben a megyeszékhely iskoláin túl egyre több vidéki helyszínről is érkeznek a gyerekek, még a megyén kívülről, Ajkáról is fogadtak csoportot. Bizakodásra ad okot, hogy egyre bővül az érdeklődő kör.

A diákok tegnap ellátogattak a kardiológiai rehabilitációs osztályra, a sürgősségire és a radiológiára, hogy minél sokszínűbb képet alkothassanak a pályáról, megismerjék a szakosodás fő irányait. Ezen túl az ortopédián kipróbálhatták a gipszelést, az oktatótermekben a vérnyomásmérést, a fecskendő használatát, a szimulációs babákon pedig az újraélesztést, valamint azt is, milyen érzés ölbe venni egy parányi koraszülöttet, valamint egy érett csecsemőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában