100. születésnap

2019.11.22. 07:00

Centenáriumot ünnepelt Kiss Ferenc Lentiben

E héten szerdán 100. születésnapja alkalmából többen is köszöntötték a helyi Kiss Ferencet a Kolping Gondozási Központban tartott ünnepségen.

Korosa Titanilla

Kiss Ferencet az idősotthonban köszöntötték fel

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Az 1919. november 20-án született Kiss Ferencnek az idősotthon dolgozói szerveztek ünnepséget, melyen az ott lakók, gondozottak és a születésnapos családtagjai is részt vettek. Az ünnepeltet köszöntötték egykori erdész munkatársai, illetve Horváth László, a város polgármestere is az önkormányzat nevében, aki ajándékkal érkezett, valamint Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő emléklapját is átadta. Kiss Ferenc kerületvezető erdészként dolgozott Lentiben és a környéken 1948-tól nyugdíjba vonulásáig. A hosszú élet titkát részben a friss levegőn való gyakori tartózkodással magyarázta, illetve mint azt lányától, Marikától megtudtuk, a családban volt olyan felmenő, aki közel 90 évet élt, úgyhogy a jó gének is közrejátszhatnak. Az ünnepelt feleségével két gyermeket nevelt fel, büszkélkedhet négy unokával és hat dédunokával is.

Kiss Ferencet az idősotthonban köszöntötték fel
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Kiss Ferenc közel 10 éve özvegyült meg, és abban az évben hunyt el fia, Ferenc is. 2012 óta a gondozási központ csendes, kedves lakója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában