Ágyneműk, törölközők, kötszerek, gyógyszerek érkeztek

2019.11.15. 11:30

Baranyából érkezett adomány a kanizsai pszichiátriának

A baranyai Vásárosdombó községtől két kilométerre, Margitmajorban működő Skóciai Szent Margit Gondozóotthontól jelentős mennyiségű adományt kapott nemrégiben a Kanizsai Dorottya Kórház pszichiátriai osztálya.

Benedek Bálint

Luksics János segédápoló, Boros Károlyné és Schäffer Zsuzsanna az adományokkal Fotó: ZH

A pécsi egyházmegye szociális intézményeként működő Skóciai Szent Margit Gondozóotthonban 100 lakó bentlakásos gondozását végzik nagy elhivatottsággal. Schäffer Zsuzsanna, a szociális intézmény igazgatója, aki egyben a Magyar Ápolási Egyesület Baranya megyei vezetője, az Ápolási Egyesület októberi budapesti vezetőségi értekezletén ajánlotta fel segítségét, amikor a kötetlen beszélgetés alkalmával szó esett a kanizsai pszichiátriai osztály hétköznapjait megnehezítő problémákról.

Luksics János segédápoló, Boros Károlyné és Schäffer Zsuzsanna az adományokkal Fotó: ZH

– Még egy hónap sem telt el a megbeszélés óta, és az igazgató már jelezte, hogy mehetünk az adományért – mondta Boros Károlyné, a pszichiátriai osztály vezető ápolója. – Az osztályunk 53 betegággyal működik, többségében fokozott ápolási igénnyel rendelkező és rossz szociális körülmények között élő betegek ellátását végezzük. Rendszeresen ápolunk olyan embereket, akiknek nincsenek hozzátartozói, vagy ha vannak is, nem tudnak gondoskodni róluk. A demens páciensek száma szintén jelentős az osztályon. A betegek többségénél naponta többször szükséges ágyneműt, pelenkát, ruhaneműt cserélni. Ilyen esetekben nagy szükség van nagyobb készletre ágyneműből, pelenkából, inkontinencia-betétekből, pizsamából és hálóingből. A gondozóotthontól nemcsak használt, hanem új, még bontatlan csomagolásban érkezett több száz textília, köztük pizsamák, hálóingek és törölközők. Kötszereket, gyógyszereket, tápszereket, továbbá inkontinencia-termékeket is kaptunk.

Boros Károlyné azért is örült az önzetlen segítségnek, mert a pszichiátriai osztály az elmúlt 25 évben nem kapott ilyen mennyiségű adományt. Nagy örömmel fogadták a betegek és az ápolók is az ajándékot. Az eszközök, használati tárgyak szállítását a Kanizsai Dorottya Kórház menedzsmentje támogatta, biztosította a szállításhoz szükséges tárgyi és személyi feltételeket. A kitűnő kapcsolat megmaradt, sőt a baranyai gondozóotthon vezetője, Schäffer Zsuzsanna decemberben újabb textiltermékekkel támogatja a Kanizsai Dorottya Kórházat, ezekből már a többi osztálynak is jut.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában