A kutatás-fejlesztés a legfőbb feladat

2019.11.27. 07:00

A Pannon Városok Szövetségének ülése Zalaegerszegen

„Mivel az önkormányzati választások bizonyos településeknél változásokat hoztak, fontosnak tartottuk, hogy valamennyi tagváros újra találkozzon és meghatározza a jövőben elérendő célokat.”

Arany Gábor

A PVSZ soros ülésének résztvevői Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Fotó: © Katona Tibor

Ezt Balaicz Zoltán polgármester, a Pannon Városok Szövetségének (PVSZ) soros elnöke fogalmazta meg a szervezet keddi, zalaegerszegi ülését megelőzően. Mint kiemelte, az összejövetel helyszínéül a kutatási és technológiai központot választották, utalva ezzel arra is, hogy a következő időszakban a PVSZ legfontosabb feladata lesz olyan gazdasági ökoszisztémához kialakuló kutatás-fejlesztési program megvalósítása, amelyben nemcsak a városok, hanem az egyetemi háttér és a kutatásokba bekapcsolódó vállalkozások is részt tudnak venni. Mint ismeretes, a PVSZ azon településeket tömöríti, ahol a Pannon Egyetemnek kampusza, képzőhelye működik.

A PVSZ soros ülésének résztvevői Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A nyolc várost tömörítő, négy évvel ezelőtt életre hívott PVSZ-ben három zalai település található. Keszthely polgármestere, Nagy Bálint a találkozón arról beszélt, hogy a Balaton-parti város a turisztika, a kultúra, valamint az ifjúságvédelem területén képzeli el az együttműködést, a tapasztalatok átadását. Példaként említette a szintén pannon várost, Veszprémet, amely 2023-ban Európa kulturális fővárosa címet viselheti, és ez érinti a balatoni régiót, ezzel pedig Keszthelyt is. A win-win helyzet elvét kell érvényesíteni az együttműködésben: mindenki kapjon valamit belőle, mindenki legyen győztes, fogalmazta meg Gaál Zoltán professor emeritus, aki Kőszeget, a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetét képviselte. Az integratív szemlélet megvalósításának módszertanát az intézetben már kidolgozták. Elsőként a városok brandépítését támogatnák, tette hozzá a Pannon Városok Szövetsége ülésén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában